«Спішіть у храм, обійміть один одного»: Московський патріархат закликає ігнорувати карантин
Україна

«Спішіть у храм, обійміть один одного»: Московський патріархат закликає ігнорувати карантин

22 березня 2020, 15:23
2
0
Сподобалось?
0

Настоятель Києво-Печерської лаври, митрополит УПЦ МП Павло розкритикував українську владу за заклики обмежити релігійні обряди під час карантину через поширення коронавірусу. Натомість, у своєму зверненні до вірян митрополит закликав часто відвідувати церкви, оскільки причиною спалаху коронавірусу, на його думку, «є людський гріх».

Священник стверджує, що "страшна не епідемія вірусу, а гріх, який губить душу", і каже, що не слід боятися, бо "далі буде гірше, якщо ми не покаємось".

"Не дивіться старше покоління чи молодше, усі спішіть у храм, обійміть один одного", - закликав представник лаври. Окрім того, вірянам рекомендують приходити у храм, причащатися і причащати дітей.

Священник заявив, що у боротьбі з коронавірусом допоможе молитва. Павло сказав, що в 1986 році, після Чорнобильської трагедії, довкола лаври був високий рівень радіоактивного забруднення, натомість сам комплекс залишався безпечним.

Зауважимо, що такі заклики митрополита прямо суперечать обмеженням на проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Це стосується і релігійних заходів та зборів у храмах. Вони порушують положення ст. 325 Кримінального кодексу України про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням. Нею передбачено штраф або обмеження волі до трьох років. А у разі, якщо це призвело до тяжких наслідків, порушення карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.






Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Елизавета
    Елизавета

    Искусственно придуманная причина зомбирования людей.Браво кукловодам!0чень хорошая "вирусная" афера.Люди превращены в баранов.

    23 березня 2020, 13:47
    Відповісти
  • П
    П

    Усі батюшки знають "Настольну книгу священно - церковно- служителя", С. В. Булгаков, Москва, 1993р., т.2, ст 1131. Цитата : "В случає же появления в приходе заразительной болезни, например, дифтерита, оспы, легко могущей переходить к другим при причащении через лжицу (ложечку) и покровец (плат), следует советовать прихожанам совсем не приносить больных детей в церковь". З древності батюшки знають, що віруси через причастя передаються. Московські попи бажають нищити українців вірусом. Війна зараз з використанням короновірусної зброї масового знищення.

    10 травня 2020, 23:59
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися