Не мають засобів захисту: київська лікарня відмовилася приймати пацієнтів із коронавірусом
Україна

Не мають засобів захисту: київська лікарня відмовилася приймати пацієнтів із коронавірусом

24 березня 2020, 16:36
0
0
Сподобалось?
0

Київська лікарня № 8 відмовилася приймати пацієнтів із коронавірусом, адже медиків не забезпечили засобами захисту. Лікарі бояться, що стануть джерелом поширення коронавірусу.

Про це у Фейсбуку повідомляє журналістка Тетяна Даниленко.

"Поки країна готує поліцейських, військових та нацгвардію до забезпечення порядку в режимі надзвичайного стану, медиків кидають на передову беззбройних.

Київську міську лікарню № 8 перепрофілювали на прийом COVID 19. Вночі до них мали привезти пасажирів поїзда Рига - Київ, зокрема із характерними симптомами. Лікарня відмовилася забирати людей. Причина - у медперсоналу немає засобів захисту. Від слова "взагалі", - розповіла вона.

"Цього тижня з‘явилися маски та респіратори, які просять носити не менше доби, інакше надовго не вистачить. Благеньких захисних костюмів виділено 3 (!) на зміну. І вони зовсім не нагадують те, в чому на виклики виїжджають лікарі приватних "швидких". Медики на зарплаті 5 тис гривень, які добираються з приміської зони попутками, купують в якості захисту хірургічні костюми за власні гроші. Окуляри - одні. На всіх", - додала журналістка.

"При цьому наплив пацієнтів з важкими пневмоніями. Експрес-тести коронавірус не підтверджують. А ПЛР тести не роблять. За весь час дозволено було лише для одного пацієнта - першого і єдиного, в кого був позитивний експрес-тест. Колектив лікарні обурений, що їх, живих людей, перетворюють на витратний матеріал. Керівництво радить кожному працівнику ухвалювати рішення самостійно - працювати далі, йти на ізоляцію, чи самим лягати в лікарню. Атмосфера - страх і розгубленість. Лікарі бояться, що стануть джерелом розповсюдження коронавірусу. І це столиця. Одна з найбільших і найкраще оснащених лікарень.
А що в регіонах? Хто знає? Давайте думати, що з цим робити! Якщо лікарі масово перестануть виходити на роботу, ми отримаємо не Італію, а мільйони заражених і масові смерті від пневмонії вдома", - резюмувала Даниленко.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися