Шмигаль просить закрити кордони, аби не завозили хворобу
Україна

Шмигаль просить закрити кордони, аби не завозили хворобу

25 березня 2020, 18:28
0
1
Сподобалось?
1

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав урядовців розробити пропозиції щодо повного закриття пасажирського руху через кордон, адже люди, які повертаються з-за кордону в Україну, стають джерелом зараження коронавірусом у країні.

Про це він заявив під час засідання Кабміну 25 березня, інформує Громадське радіо.

«Пропонується розробити план по закриттю кордонів з точки зору будь-яких пасажирських перевезень. У цьому є нагальна необхідність, тому що за останні тижні ми бачимо, що єдиним джерелом попадання коронавірусу в Україну був потік громадян з-за кордону і цей потік продовжується. Це посилює і збільшує кількість заражених на цю інфекцію людей», – каже Шмигаль.

Він запропонував міністерству інфраструктури, міністерству юстиції, міністерству внутрішніх справ, міністерству закордонних справ, профільним віцепрем’єр-міністрам розробити і невідкладно надати пропозиції щодо закриття кордонів України для будь-якого пасажирського сполучення або перетинання.

«До кінця п’ятниці ми маємо зупинити будь-який пасажирський рух через кордони України в обидві сторони. Прошу таку пропозицію розробити, опрацювати, погодити і винести. Ми невідкладно зберемо позачергове засідання уряду, щоб ми це рішення затвердили», – підсумував Шмигаль.

Також прем’єр додав, що у разі необхідності таке рішення винесуть на розгляд засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, що лише за минулу добу в Україну з-за кордону повернулися щонайменше 11 тисяч громадян. Усіх приїжджих перевіряють експрес-тестами на коронавірус, якщо тест дає позитивний результат, то людину направляють у лікарню.

Крім того, всі, хто прибуває в Україну, оформляють інформативні згоди та пам’ятки про самоізоляцію.

Із 16 березня в Україні закрили кордон на в’їзд іноземцям будь-яким транспортом, вантажні пункти пропуску продовжать працювати. Українців, які поїхали за кордон у туристичну поїздку, мали повернутись до 17 березня. Відтоді Україна зупинила міжнародне пасажирське сполучення, зокрема, авіарейси, залізничне та пасажирське автобусне сполучення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися