На Чернігівщині через карантин із СІЗО відпустили 72-річного ґвалтівника дитини
Україна

На Чернігівщині через карантин із СІЗО відпустили 72-річного ґвалтівника дитини

27 березня 2020, 21:02
0
0
Сподобалось?
0

На Чернігівщині обвинувачуваного у зґвалтуванні малолітньої дівчини випустили з СІЗО під цілодобовий домашній арешт. Міру запобіжного заходу змінили через загальноукраїнський карантин.

Відомо, що у квітні 2019 року в селі Лихачів Чернігівської області обвинувачений, будучи в стані алкогольного сп’яніння, здійснив розбещення малолітньої дівчини. Пізніше справу перекваліфікували у зґвалтування – повідомляє Главком.

19 березня Козелецький районний суд Чернігівської області розглянув клопотання адвоката обвинуваченого щодо зміни запобіжного заходу (з моменту скоєння злочину чоловік перебував під вартою). Особливо сторона захисту звернула увагу на те, що з 12 березня 2020 року на всій території України введено карантин на підставі постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».

Люди похилого віку, до яких належить і обвинувачений (йому 72 роки), є в групі ризику. Самоізоляція та перебування в будинку найкращий варіант профілактики для людей похилого віку, особливо тих, в яких є хронічні захворювання. На підставі викладеного захисник просив застосувати до обвинуваченого більш м`який запобіжний захід. 

Прокурор був проти зміни запобіжного заходу. На його думку, тримання особи в СІЗО є гарною самоізоляцією. Представник потерпілої у суді не заперечував проти задоволення клопотання адвоката, посилаючись на ситуацію щодо поширення коронавірусу в Україні. Під час винесення рішення суд вказав, що загальновідомий факт того, що люди похилого віку знаходяться в групі ризику з можливого захворювання під час всесвітньої пандемії коронавірусу COVID-19.

«Враховуючи встановлену судом нову обставину, поширення коронавірусу COVID-19, беручи до уваги той факт, що обвинувачений є особою похилого віку і перебуває в групі ризику, зважаючи на те, що людина, її життя і здоров`я визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю, особливо враховуючи думку законного представника малолітньої потерпілої, суд вважає, що такий запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту забезпечить дотримання обвинуваченим процесуальних обов`язків», - зазначили в судовій ухвалі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися