Загинув, прикривши собою побратима: 21-річному нацгвардійцю присвоїли звання Героя України посмертно
Україна

Загинув, прикривши собою побратима: 21-річному нацгвардійцю присвоїли звання Героя України посмертно

28 березня 2020, 17:32
0
0
Сподобалось?
0

Українському військовослужбовцю Сергію Михальчуку, який загинув 14 грудня на Донбасі, рятуючи товариша, посмертно присвоїли звання Героя України.

Про це повідомила пресслужба Національної гвардії  у Фейсбуку. Указ про звання за особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі був підписаний президентом Володимиром Зеленським 25 березня.

21-річний нацгвардієць загинув внаслідок артобстрілу окупантами позицій Об'єднаних сил. Під час вибуху сержант прийняв на себе основну масу уламків, прикривши своїм тілом побратима.

Командир 4-ї бригади оперативного призначення Іван Миропольський зі свого боку написав, що Михальчук (позивний "Міха") був надійним і цілеспрямованим.

"Той бій став для нього останнім. З першими прильотами мін на позиції "Міха" отримав завдання спостерігати та прострілювати небезпечні напрямки, пресуючи піхоту противника. Не вагаючись, без зайвих слів і запитань, розпочав виконувати бойове завдання, даючи можливість групі укритися у бліндажі.

Слід зазначити, що "коригувальники-шахтарі" працювали чітко: перші міни лягли прямо в окоп. Але "Міха" не звертав уваги на розриви, він був зосереджений на піхоті противника, що приготувалася до кидка. Прицільним вогнем він вдавлював їх у землю. Помітивши контуженого від розриву міни побратима, не вагаючись кинувся на допомогу й закрив його собою. Тієї миті міна розірвалася поруч із ними. "Міха" прийняв на себе основну частину уламків, завдяки чому його побратим-розвідник залишився живий. Влучний вогонь його кулемета дозволив нашим силам перегрупуватись і відбити чергову спробу противника витіснити нас із позицій", – згадує командир

Нагадаємо, Сергій Михальчук родом із Дергачівського району (Харківська область). У 2018 році його призвали на строкову військову службу, а в січні 2019 року він підписав контракт з окремою бригадою 3018 (спеціального призначення) Національної гвардії України.

Прикрив побратима: 21-річному нацгвардійцю присвоїли Героя посмертно

facebook.com/NGUmainpage

Прикрив побратима: 21-річному нацгвардійцю присвоїли Героя посмертно


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися