У настоятеля Києво-Печерської Лаври - коронавірус
Україна

У настоятеля Києво-Печерської Лаври - коронавірус

5 квітня 2020, 21:41
0
0
Сподобалось?
0

У настоятеля Києво-Печерської Лаври, 58-річного митрополита УПЦ МП Павла (Лебідя) виявили коронавірус. Про це повідомляє Релігійна правда з посиланням на власні джерела з оточення митрополита.

Зазначається, що митрополиту стало зле три дні тому, і пізніше в нього діагностували коронавірусну хворобу COVID-19. Але ще до цього Павло встиг провести Службу, на якій були присутні очільник УПЦ МП Онуфрій, митрополит УПЦ МП Антоній (Паканич), і політик Вадим Новинський.

Також повідомляється, що на цій же службі був присутній перший заступник глави Офісу президента України Сергій Трофімов, який відповідає за питання релігії.

Станом на 16:40 офіційної інформації на сайті Києво-Печерської лаври немає. Видання “Обозреватель” повідомляє з власних джерел, що митрополит Павло дійсно пройшов тест на коронавірус, проте наразі ще чекає його результатів.

Разом з тим, відсьогодні Лавру зачинено для відвідувачів. Про це йдеться на офіційному сайті релігійної установи.

“У зв’язку з поширенням на території України інфекційного захворювання COVID-19 були посилені карантинні заходи. Через це в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі з цього моменту і до офіційного закінчення національного карантину богослужіння будуть звершуватися в закритому режимі (з онлайн-трансляцією), без участі парафіян і прочан. Братія обителі продовжують підносити в храмах монастиря молитви “під час згубної пошесті”, щодня молитися за тих, хто вже захворів на цю недугу, і за лікарів, які борються за життя наших співгромадян”, — повідомляють у лаврі.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися