В Україні за дотриманням карантину стежитимуть через мобільний додаток
Україна

В Україні за дотриманням карантину стежитимуть через мобільний додаток

6 квітня 2020, 10:58
0
-1
Сподобалось?
-1

В Україні запускають спеціальний мобільний додаток, який допоможе моніторити дотримання умов карантину чи самоізоляції. Дотримання цих умов контролюватимуть через геолокацію та FaceID.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі 24 каналу. За його словами, нині додаток проходить модерацію в Apple Store та Google Play Market.

Він пояснив, що додаток не буде постійно відслідковувати геолокацію людини. Однак вона отримуватиме в день декілька пуш-повідомлень, їй потрібно буде сфотографуватись і водночас буде фіксуватись її геолокація.

Ті люди, які не мають смартфонів, їм будуть телефонувати з call-центру і перепитувати, чи вони перебувають на самоізоляції.

Як працюватиме застосунок

Додаток буде збирати дані про геолокацію та FaceID. І це відбуватиметься у випадковий період часу.

"Одразу заспокою – жодного "великого брата" чи стеження за громадянами. Обов’язковий контроль для хворих та добровільний для самоізольованих. Інакше епідемію не зупинити",– зазначив Федоров.

Окрім того, за допомогою цього застосунку, можна буде замовляти продукти та ліки онлайн, а також повідомляти про стан здоров’я.

Також у Мінцифрі планують за допомогою сервісу Дія проводити моніторинг можливого контакту з хворим. Для цього користувачі повинні будуть сканувати QR-коди в магазинах, таксі тощо. Після цього людину будуть попереджати про можливий контакт з хворим.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися