Що робити, якщо вас зупинила поліція через карантин: поради юриста
Україна

Що робити, якщо вас зупинила поліція через карантин: поради юриста

6 квітня 2020, 21:25
0
-1
Сподобалось?
-1

З 6 квітня, поліція може штрафувати громадян за прогулянку в парку або за відсутність маски в громадському місці, оскільки набуло чинності розпорядження Кабінету міністрів України, яке посилює карантинні обмеження. Однак, як з'ясувалося, є нюанси.
У коментарі OBOZREVATEL юрист Дмитро Горлевой розповів, що потрібно робити, якщо вас зупинила поліція за порушення карантинних заходів.

За його словами, найперше варто з'ясувати у представника правоохоронних органів, на підставі чого вас зупинили, і що конкретно ви порушили.

"Здебільшого поліція зараз не намагається одразу виписувати протокол, спочатку обходяться попередженням, і якщо людина не чинить опір і виконує рекомендації, то все нормально", – говорить юрист.

Якщо до вас підійшли в парку, не варто панікувати, каже Горлевой: "Якщо поліцейський налаштований до вас нормально, ви можете спокійно пояснити, що нічого не порушуєте, а через парк ідете в аптеку, наприклад".

Навіть якщо поліцейський складе протокол, в якому пропише, що ви порушили постанову, оскільки нібито гуляли парком, сам факт вашої прогулянки буде довести складно, сказав юрист.

"Що стосується заборони виходити на вулицю без маски, тут також діють закони, які не можуть перебити будь-які розпорядження. У нас є чіткі визначення, що у нас є громадськими місцем, і вулиця до цього переліку не належить. Тут є два варіанти, якщо до вас підійшла поліція, або ви надягнете маску і вирішете все мирно, або вони складуть протокол, який легко оскаржити в суді", – пояснив він.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися