Кульок на голову, щоб вижити: харківські лікарі винайшли аналог апарату штучної вентиляції легень
Україна

Кульок на голову, щоб вижити: харківські лікарі винайшли аналог апарату штучної вентиляції легень

7 квітня 2020, 13:55
0
3
Сподобалось?
3

Харківські лікарі придумали як рятувати життя хворих на Covid-19 звичайним поліетиленовим кульком. Метод, яким в 90-ті врятували життя сотні пацієнтів, став в нагоді й нині, за умови критичної нестачі апаратів штучної вентиляції легенів в Україні. Про це йдеться у сюжеті Фактів.

Приміром, попри обіцянки місцевого антикризового штабу, Харківська обласна дитяча інфекційна лікарня і досі не отримала додаткових апаратів ШВЛ – там і досі їх 7, як було до пандемії.

Тож, тамтешні лікарі вдалися до хитрощів, і власноруч змайстрували пристрій, який в країнах Європи виробляють провідні компанії з виготовлення медтехніки і який коштує кілька тисяч доларів. 

Харківський анестезіолог Володимир Корсунов каже: в 90-ті врятував життя сотень маленьких пацієнтів. Тодішні апарати ШВЛ були настільки неякісні, що у переведених на нього хворих виникало багато ускладнень, а іноді навіть до смерті.

Терапія за допомогою такого пристрою підходить пацієнтам, які при свідомості і можуть самостійно дихати, але через ураження пневмонією легень не здатні в необхідній кількості наситити організм киснем. За приблизними підрахунками такої терапії потребуватимуть 15 % хворих на коронавірус. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися