Згоріли 12 сіл: у Чорнобильській зоні вогонь знищує усе на своєму шляху
Україна

Згоріли 12 сіл: у Чорнобильській зоні вогонь знищує усе на своєму шляху

13 квітня 2020, 10:51
0
0
Сподобалось?
0

У Чорнобильській зоні вже понад тиждень вирує масштабна пожежа, яка знищує все на своєму шляху – вигоріли ліси, болота, згоріли території щонайменше 12 колишніх сіл, старі цвинтарі.

Про це передає ТСН.

"Пожежа у зоні відчуження перебралась на лівий берег Прип’яті. Просто зараз вогонь підбирається до села Кошівка. Державне агентство України з управління зоною відчуження, ДСНС України, поліція Київської області поясніть людям, як вогонь міг перекинутись на інший бік річки, ширина якої у середній течії становить 50-70 метрів? Що це, як не навмисний підпал?!", - написала Наталія Дегтяренко із пресслужби "Енергоатому".

У Державному агентстві України з управління зоною відчуження стверджують, що "на лівому березі Прип'яті жодних загорянь немає".

Уже згоріли території колишніх сіл Лелів, Копачі, Поліське, Грезля, Рудня-Грезлянська, Ковшилівка, Варовичі, Буда-Варовичі, Мартиновичі, Смарагдовий, Волхов, Чистогалівка. Знову згоріла територія Рудого лісу, закрите військове місто Чорнобиль-2, від пожежі постраждало місто Чорнобиль. Горить за кілька кілометрів від спецпідприємства "Вектор".

"Припиніть нарешті брехати! Що ви нібито контролюєте ситуацію. Про яке "горіння трав’яного настилу, очерету та лісової підстилки окремими осередками" ви торочите?! Наразі ситуація неконтрольована – вона критична. Від щирого серця дякую! Пожежникам і рятувальникам! Дякую так само, як у 1986 році!", - зазначила Дегтяренко. 

12 квітня, в ДСНС повідомили, що в Чорнобильській зоні пожежею охоплені території трьох лісництв - Корогодського, Котовського та Денисовецького.

До гасіння пожеж залучили 362 особи та 85 одиниць техніки, з них від ДСНС 303 особи особового складу та 60 одиниць техніки (зокрема, три літаки АН-32П та три гелікоптери ДСНС, якими 12 квітня здійснено 58 скидів – 146 тонн води).

У ДСНС запевнили, що радіаційний фон по Києву та Київській області перебуває в межах норми та не перевищує природних фонових значень: Київ – 0,013 мР/год, Київська область – в межах 0,011 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год.

У зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення рівні потужності еквівалентної дози гамма випромінювання не змінилися: Чорнобиль – 0,020 мР/год, на КДП "Дитятки" 0,01 мР/год при контрольно допустимому рівні до 0,055 мР/год. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися