На Полтавщині у дитячому центрі підліток жорстоко познущався над 7-річним сиротою
Україна

На Полтавщині у дитячому центрі підліток жорстоко познущався над 7-річним сиротою

16 квітня 2020, 16:12
0
0
Сподобалось?
0

На Полтавщині у дитячому центрі жорстоко побили 7-річного хлопчика.

Про це йдеться у сюжеті Надзвичайних новин.

Відомо, що Богдана госпіталізували до реанімації дитячої лікарні Полтави з дитячого Центру соціально-психологічної реабілітації. Діагноз - закрита черепно-мозкова травма, стан після механічної асфіксії, численні синці та забої. Хлопчик не може рухати лівою рукою й ногою.

Ще півтора місяці тому Богдан жив у селі Лука, що в Лохвицькому районі, з двома сестрами та матір'ю. Однак після смерті матері діти юридично стали сиротами. У них є тато, але з померлою вони не були одружені. Офіційно чоловік дітям ніхто та ними не опікувався.

Тому дітей із села забрали до дитячого Центру соціально-психологічної реабілітації. Там усі вихованці залишаються, поки їх не направлять до інтернату чи не усиновлять.

Богдан часто телефонував першій вчительці, Наталі Гезун, яка залишилася для нього найближчою людиною. Після побиття він теж подзвонив пані Наталі і розповів: "Мене дуже побили. Я був у реанімації три дні. Мене душили, в мене болить в животі дуже". 

Лікарі дитячої лікарні розповіли, що у хлопчика навіть дихання зупинилося і його, фактично, витягали із того світу.

Виявилося, що нападник, який знущався над школярем, 17-річний Сергій, теж вихованець реабілітаційного центру.

У поліції Полтави відкрили кримінальне провадження за фактом замаху на вбивство. Підозрюваному неповнолітньому вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Про це розповів Олександр Рябовол, заступник прокурора Полтави.

За словами керівника Центру соціально-психологічної реабілітації Валентина Гавриленка, Сергій проявляв агресію і раніше, його забирали у лікарню та лікували препаратами.

За фактом неналежного виконання службових обов'язків працівниками Центру щодо охорони здоров'я та життя дітей дані внесено до ЄРДР ч. 1 ст. 137 ККУ.

У рідному селі вже зібрали кошти на лікування Богдана, адже його чекає довга реабілітація. Його біологічний батько сподівається повернути дітей, однак грошей на адвокатів та експертизи на батьківство у чоловіка немає. До того ж він вживає алкоголь.

У школі навпаки про сім'ю відгукуються добре, вчителі кажуть, що діти ходили до школи, уроки робили, вчилися у музичній школі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися