До України повернулися 2 мільйони заробітчан: що пропонує їм Уряд?
Україна

До України повернулися 2 мільйони заробітчан: що пропонує їм Уряд?

22 квітня 2020, 13:04
0
0
Сподобалось?
0

За розрахунками Кабінету міністрів України, від початку запровадження карантину в Україні, пов’язаного з пандемією коронавірусу, до країни повернулося 2 мільйони трудових мігрантів. Залишити їх в Україні там планують дешевими кредитами.

Про це повідомляє прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише Громадське.

«І за період карантину в Україну повернулися близько 2 мільйонів наших громадян, які знаходилися на заробітках і приїхали через втрату роботи. Ми цих людей ідентифікуємо у якості надзвичайно кваліфікованої, навченої в Європі робочої сили, яка має високу продуктивність, хорошу технологічну, професійну підготовку», — повідомив Шмигаль.

За його словами, уряд працює над програмою «Нові гроші», в межах якої колишнім заробітчанам будуть видавати дешеві кредити для початку власної справи в Україні.

Крім цього, уряд планує створити нові робочі місця у низці галузей: соціальній, бюджетній сферах або у «великому будівництві» (будівництві та ремонті доріг та об'єктів соціальної інфраструктури).

При цьому, Шмигаль вважає, що заробітчани не будуть їхати з України, якщо їхня зарплата в Україні буде на 300-400 євро меншою.

«Наприклад, якщо людина там отримувала 1000 умовних одиниць, а тут може заробляти 600 умовних одиниць в еквіваленті, то вона ухвалить рішення не їхати на заробітки, а залишиться тут. Це такий психологічний розрив», — заявив прем'єр.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися