В Україні став доступним е-паспорт
Україна

В Україні став доступним е-паспорт

22 квітня 2020, 17:50
0
0
Сподобалось?
0

За допомогою цифрового паспорту в застосунку "Дія", який від сьогодні став доступний, українці зможуть підтверджувати свою особу, подорожувати всередині країни, отримувати поштові послуги, здійснювати банківські операції. Електронний паспорт стане аналогом паперового. 

Про це розповів очільник державної міграційної служби Максим Соколюк під час онлайн-презентації цифрових паспортів, - пише ТСН.

"У разі відсутності ID-картки ви зможете зацифрувати свій закордонний паспорт. Варто зазначити, що поки виїхати за електронним закордонним паспортом не можливо, але це працює, не тільки Україна, а й цілий світ", - сказав Соколюк.

В умовах карантину українці можуть використовувати паспорт у смартфоні на пошті для отримання посилок або листів, для ідентифікації особи, якщо вас зупинили правоохоронці, для придбання алкогольних напоїв, для підтвердження досягнення повноліття, під час отримання адміністративних послуг в медичних і банківських установах. 

У міністерстві наразі працюють над тим, щоб цифровий паспорт можна було використати для отримання бюлетеню під час виборів. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися