Шмигаль заговорив про дострокове завершення карантину
Україна

Шмигаль заговорив про дострокове завершення карантину

27 квітня 2020, 22:01
0
1
Сподобалось?
1

Етапи виходу з карантину залежать від динаміки захворюваності COVID-19. Якщо кількість хворих знижуватиметься, то кілька етапів можуть початися одночасно.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Минулого тижня ми представили дорожню карту виходу країни з карантину. Сподіваємося, що стартова точка настане 11 травня. Наступні етапи не прив'язані до конкретних дат, а їхній запуск залежить від динаміки захворювання. Тобто, якщо уряд бачитиме, що кількість хворих знижується, то другий, третій або четвертий етап можуть початися одночасно. Не треба буде чекати 10 або 20 днів для запуску чергового етапу", - написав він.

Водночас, прем'єр підкреслив, що якщо в країні спостерігатиметься значне збільшення кількості хворих, то карантинні заходи можуть знову бути посилені.

"Кожному міністерству і відомству доручив сформувати детальні роз'яснення, за яких умов мають працювати об'єкти, які відкриватимуться. Так, Мінекономіки і МОЗ вже розробили чіткі критерії роботи й алгоритми контролю продовольчих ринків", - додав він.

Шмигаль зазначив, що на окремих етапах передбачається відкриття деяких закладів з обмеженнями, які будуть на кожному етапі пом'якшувати. Зокрема, це стосується навчальних закладів, кафе, спортивних залів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль опублікував план виходу України з карантину, який складається з п'яти етапів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися