У «Борисполі» не випустили до Лондона чартер із заробітчанами
Україна

У «Борисполі» не випустили до Лондона чартер із заробітчанами

29 квітня 2020, 16:17
0
0
Сподобалось?
0

Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» скасувала рейс PS1118 Київ – Лондон через заборону Державної Авіаційної Служби України.

Про це зазначають в повідомленні авіакомпанії на сторінці у Фейсбуку.

Рейс мав бути сьогодні, 29-го квітня, о 12:40 і організований для доправлення до Великої Британії на роботу українських громадян, які мають довгостроковий контракт з роботодавцем закордоном. 

Рейс організували на замовлення роботодавця, який завчасно подбав про забезпечення українських громадян довгостроковими контрактами. За цих умов українці можуть легально та офіційно працевлаштованими знаходитися на території Великої Британії. 

"Люди не будуть потребувати евакуації найближчим часом та не будуть потенційними поширювачами на території України covid-19", - йдеться у повідомленні.

Рейс скасували за дві години до запланованого часу вильоту без вказання підстав та посилання на нормативні документи. 

Зазначають, що авіакомпанія подала усі необхідні документи для отримання дозволів вчасно та розраховувала на завчасне або в розумні строки отримання рішення.

"Пасажири рейсу – мешканці різних регіонів України, які діставалися до столичного авіаційного вузла в умовах відсутності будь-якого регулярного наземного пасажирського сполучення – наразі знаходяться в терміналі Міжнародного аеропорту Бориспіль", - повідомляють у дописі.

«Ми, звісно, чули учорашню заяву очільника МЗС України у ЗМІ щодо «нелогічності» відправлення українських заробітчан закордон в умовах пандемії, а також про те, що Уряд налаштований конструктивно і готовий до перегляду позиції. Але до ранку 29-го квітня жодних офіційних вказівок та документів з цього приводу до нас не надходило, - зазначила директор з комунікацій МАУ Євгенія Сацька. 

Наразі авіакомпанія намагатиметься отримати дозвіл на виконання рейсу та надати можливість українцям дістатися до роботи.





Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися