Назвали області України, де найчастіше помирають від коронавірусу
Україна

Назвали області України, де найчастіше помирають від коронавірусу

30 квітня 2020, 21:40
0
0
Сподобалось?
0

Показник летальності, що перевищує середній по Україні, зареєстровано в семи областях. 

Про це повідомляє пресслужба Центру громадського здоров'я МОЗ України у Фейсбуку.

Зокрема, це Івано-Франківська (5,8%); Кіровоградська (4,6%); Львівська (3,3%); Сумська (3,9%); Хмельницька (6,1%); Чернігівська (8,0%); Полтавська (3,0). 

"У статево-віковій структурі померлих переважають чоловіки – 146 (56%) та люди віком від 50-ти років (85%). 70,5% померлих від ускладнень COVID-19 мали серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок, печінки, легень, неврологічні хвороби та ожиріння. У 34% померлих із супутньою патологією було кілька захворювань: серцево-судинні та цукровий діабет, імунодефіцит та ожиріння, тощо. 90% померлих – це люди старші 50 років із супутніми захворюваннями", - йдеться у повідомленні. 

Також зазначається, що дев’ять людей із кількості померлих мали в анамнезі поїздки за кордон протягом останніх 14 діб до появи симптомів. 

Станом на 30 квітня в Україні зареєстровано 261 випадок смертей від ускладнень, викликаних COVID-19. Показник смертності склав 0,62 на 100 тис. населення, летальність - 2,5%. 

Серед померлих людей з COVID-19 16 медичних працівників. Серед померлих медиків 75% віком понад 60 років. 

Усі пацієнти із кількості померлих мали позитивний результат лабораторного дослідження методом ПЛР на SARS-CoV-2. 248 людей госпіталізували, 62% з них перебували на штучній вентиляції легень чи екстракорпоральній мембранній оксигенації. 

Середня тривалість від початку симптомів до смерті пацієнтів з COVID-19 складає 13 днів. Від моменту госпіталізації в медзаклади до смерті - 7 днів.

Фото на головній – REUTERS


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися