Поліція відкрила кримінал через послаблення карантину в Черкасах
Україна

Поліція відкрила кримінал через послаблення карантину в Черкасах

1 травня 2020, 22:21
0
0
Сподобалось?
0

Поліція відкрила кримінальне провадження через рішення виконкому Черкаської міськради послабити карантин у місті з 1 травня.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Черкаської області.

1 травня відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 325 Кримінального кодексу України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєння).

Поліція наголошує на необхідності дотримання вимог чинного законодавства та не здійснювати діяльність, яка, відповідно до Постанови Кабміну Міністрів України, наразі заборонена. Правоохоронці нагадали, що карантинні обмеження у випадку позитивної епідеміологічної ситуації почнуть послаблювати із 12 травня 2020 року, і робитиме це виключно уряд України за погодженням із головним державним санітарним лікарем України.

"З метою забезпечення виконання вимог чинного законодавства на території міста Черкаси поліцейські у складі мобільних груп проводитимуть превентивну роботу серед представників малого та середнього бізнесу, а у випадку ігнорування заборони та невиконання законних вимог - притягуватимуть порушників до адміністративної відповідальності за статтею 44-3 КУпАП", - наголошується в повідомленні.

Це рішення виконавчий комітет Черкаської міської ради ухвалив 30 квітня. "Зокрема, виходячи за рамки своїх повноважень, міськвиконком дозволив роботу перукарень, салонів краси, об’єктів спортивної інфраструктури, літніх майданчиків закладів ресторанного господарювання, магазинів з продажу непродовольчих товарів, електротоварів, меблів, книжкової продукції, ринків та ярмарків з продажу сільськогосподарські продукції та квітів, а також міських парків та скверів і розташованих на їхній території атракціонів", - зазначено в повідомленні.

Правоохоронці підкреслили, що це рішення виконкому суперечить постанові Кабінету міністрів України від 11 березня 2020 № 211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", але виконавчий комітет відмовився його скасувати.

Таким чином, керівництво міської ради зухвало ігнорує вимоги Уряду України та свідомо у період пандемії наражає на небезпеку містян і жителів області. І це при тому, що на Черкащині зафіксували 296 випадків захворювання на коронавірус (6 – за добу), з них 112 – у місті Черкаси, дев’ять осіб загинули (1 – за минулу добу).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися