МОЗ зупиняє другий етап медичної реформи
Україна

МОЗ зупиняє другий етап медичної реформи

5 травня 2020, 11:51
0
0
Сподобалось?
0

Міністерство охорони здоров'я з 1 червня змінює фінансування медичних закладів. Це зупиняє реалізацію другого етапу медичної реформи, яка розпочалася 1 квітня.

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, пише 24 канал.

“До 1 червня ми запровадимо такі принципи фінансування, тому МОЗ термінового готує зміни до деяких правових актів. В яких буде передбачено, що всі заклади охорони здоров'я, як надають спеціалізовану та високоспеціалізовану допомогу отримають фінансування з державного бюджету не менше, ніж у 2019 році”, - зазначає Степанов.

Також у відомстві вирішили залишити головним закупником Національну служба здоров'я України. Тобто все фінансування буде йти через НСЗУ.

З 1 червня будуть фінансуватися додатково такі пакети: первина, екстрена медична допомога, гострий інфаркт міокарда, гострий мозковий інсульт в стаціонарних умовах та чотири пакети для лікування COVID-19, – сказав Степанов.

Що це означає?

За принципом медичної реформи 1 квітня, більше грошей мали отримати великі та успішні клініки, які надають якісні медичні послуги й тому у них більший потік пацієнтів.

Таке фінансування створювало здорову конкуренцію між лікарями та закладами, та стимулювало надавати якісні послуги та навчатися нового Це все скасовують і планують нараховувати гроші, як торік.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися