Гіпертрофовано любить доньку: як живе найстарша матір України
Україна

Гіпертрофовано любить доньку: як живе найстарша матір України

6 травня 2020, 15:51
0
0
Сподобалось?
0

Сусіди 75-річної Валентини Підвербної з Чернігова, яка стала найстарішою мамою в Україні, дорікають у грубій та зневажливій поведінці, а також нецензурній лайці в присутності дочки.

Чиновники ж вважають, що їй можна закидати тільки надлишкову материнську турботу про дитину, пише OBOZREVATEL.

Питання постали, щойно жінка виписалася з пологового будинку. Вона брала фінансову допомогу, проте геть відмовлялася пускати на поріг журналістів, благодійників, а також соціальних працівників та медиків.

Сусіди, яким вдалося побувати у неї в квартирі, розповіли про бруд і сморід там.

Свою дочку Анну-Марію жінка вивозила на прогулянку в повністю закритому візку, категорично уникала спілкування з іншими матерями й дітьми. Містом почали ширитися чутки про те, що донька росте розумово відсталою, німою та хворою.

У службі у справах дітей Чернігівської ОДА заявили, що ця сім'я є непростою, проте є куди складніші випадки.

"Валентина Підвербна гіпертрофовано любить дочку, але це не привід, щоб відбирати у неї дитину. Дівчинка вчасно пішла до школи, перебуває під наглядом лікарів. За мамою і донькою дивляться соціальні служби, сім'я на постійному контролі в місцевої влади", – запевнили чиновники.

Також регулярно надходять скарги, що жінка використовує дочку з корисливою метою, проте в поліції уточнили, що єдина заява про те, що Підвербна може займатися жебрацтвом, була 2013 року.

Очільниця Новозаводської районної ради Тетяна Кузнєцова-Молодча розповіла, що вони щоразу пишуть правоохоронцям запит із метою перевірити факти, але отримують відповідь, що вони не підтверджуються.

"Ось і зараз написали, а також зробили запит в школу, щоб дізнатися, як з дівчинкою організували дистанційне навчання", – розповіла вона.

Кузнєцова-Молодча зазначила, що навчання допомогло дівчинці соціалізуватися, хоча були побоювання, що мама стане цьому заважати. Привівши Анну-Марію в перший клас, Валентина категорично заявила, що сидітиме поруч із дочкою на уроках. З великими труднощами вдалося вмовити її чекати перерви в коридорі.

"На дівчинку в школі скарг немає. Хіба тільки говорять про її гіперактивність. Батьки радше скаржаться на маму, що вона набридає вчителям. Анна-Марія навчається непогано, у неї явні здібності до математики, добре даються гуманітарні предмети. Є проблеми з письмом, але, думаємо, це минеться. За рекомендацією педагогів мама водила дівчинку на гуртки, але вибирає їх вона на свій розсуд. Наприклад, хоче, щоб дочка малювала, хоча дівчинці точно більше б підійшли танці", – розповіла очільниця райради.

Кузнєцова-Молодча додала, що недавно жінці допомогли придбати нові меблі, проте в помешкання вона однаково нікого не пускає, але часто приходить до неї на прийом.

"Я знаю, що мама купує для дочки тільки найякісніші продукти – суворо стежить, щоб не було штучних барвників, добавок і ГМО, одягає дівчинку в нові речі тільки з натуральних волокон. Уклала договір з сімейним лікарем, хоча, як і раніше, не довіряє медикам. Коли в Анни-Марії піднялася температура, вона зателефонувала мені. Я надіслала автомобіль, щоб дівчинку відвезли на огляд до лікарні", – розповіла чиновниця.


Втім, місцеві жителі описують все не в таких яскравих барвах. Одна з мешканок Чернігова Валерія Шашенок розповіла, що жінка поводиться дуже дивно: вони з дочкою можуть витріщатися на людей навколо, голосно їх обговорювати. Дівчинка вільно може попросити у перехожих гроші.

Також сусіди Валентини незадоволені тим, як грубо і зневажливо вона поводиться. Жителі міста кажуть, що нецензурна лайка є звичайною справою для пенсіонерки, а дочка за нею повторює.

"Минулого літа була свідком сцени в тролейбусі: дівчинка голосно розмовляла, і одна з пасажирок зробила зауваження Валентині. У відповідь – потік такої лайки. Я не раз спостерігала, як Підвербна гуляла з дівчинкою в районі проспекту Миру. Із закутаного малятка просто піт градом лився. Знайомі говорили мамі, що Анна одягнена занадто тепло, але Валентина тільки матюкалася. Щоправда, речі на дівчинці були нові, якісні. І на адресу дочки вона ніколи не сварилася – тільки на оточення", – зазначила ще одна містянка Оксана Володимирівна.

За словами чернігівки Наталії Борздій, зараз до жінки ходить багато волонтерів, вона приймає допомогу від них: "Люди, які ближче Валентину знають, кажуть, що зараз у неї вдома лад. Навіть посуд дорогий, фірмовий є".

Жінка вважає, що просити чиновників відбирати дочку в матері не варто, тому що дівчинці від цього легше не стане, а Валентина все-таки не алкоголічка і не б'є дочку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися