Сунуть голову козлу між задні лапи: як в українському селищі чоловіки покращують потенцію
Україна

Сунуть голову козлу між задні лапи: як в українському селищі чоловіки покращують потенцію

10 травня 2020, 13:35
0
1
Сподобалось?
1

На Чернігівщині є селище міського типу Козелець. Слава про нього розлетілася Україною після того, як тут з’явилася скульптура срібного козла із золотими рогами. Чоловіки переконують: хто суне голову тварині межи задні лапи – матиме «залізну» потенцію!

У Козелці чекають закінчення карантину, щоб знову радіти туристам. Скучили за гостями, які поспішають до центрального парку. Саме там при вході і красується триметровий дерев’яний козел – символ селища, зображений на його гербі. Переказують, в околицях колись водилася сила-силенна козлів, від того й назва повелася. Але дехто переконує в іншому: Козелець – то не від рогатого, а від ймення жовтогарячих квітів, що зростають навкруги.

Яка з цих версій достеменна, сперечатися краєзнавцям. Але головний прапор Козелеччини прикрашає таки козел. Знавці історичного минулого розповідають, що назва селища походить від давньоруського слова «козелес», тобто «козячий ліс». А куля з хрестом, що теж займає поважне місце на гербі, символізує державу. Адже Козелець колись був сотенним містом Київського полку, а в 1669–1782 роках – його адміністративним центром.

Отож, тварина є символом селища із XVII століття. А рогату скульптуру поставили у Козелці нещодавно – у вересні 2018 року. Її виготовив майстер Олександр Луцук. І поповзли селищем нові легенди – про диво-козла і чоловічу міць.

Наталія ЛЕГКА



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися