На Одещині фермер через неврожай вкоротив собі віку
Україна

На Одещині фермер через неврожай вкоротив собі віку

11 травня 2020, 16:52
0
0
Сподобалось?
0

В Кілійському районі Одеської області скоїв самогубство фермер, який втратив через посуху 100% врожаю. 

Про це повідомляє УНІАН.

Як заявив голова Кілійської ОТГ Павло Бойченко, покінчив із собою житель села Шевченкове Володимир Сердюченко, 1954 року народження.

«Василь Миколайович був порядним фермером, він взяв в оренду 150 га землі у людей. Весь врожай був втрачений через посуху. Опинившись у складних фінансових умовах, не отримавши виразних відповідей від керівництва країни про компенсацію втраченого врожаю, доведений до відчаю, землероб не зміг пережити біди», - заявив Бойченко. 

Він уточнив, що Сердюченко взяв в оренду земельні паї у жителів Шевченкового і, тільки за це йому потрібно було виплатити близько 900 тис. грн. 

«А врожаю немає... Доведений до відчаю чоловік вирішив добровільно піти з життя», - заявив глава ОТГ, висловивши співчуття рідним і близьким фермера. 

Як підкреслює Бойченко, близько місяця тому, на підставі скарг фермерів, Кілійська міськрада підтримала звернення до центральних органів влади – просила надати допомогу звичайним аграріям, які опинилися на межі виживання. 

«У держбюджеті аграрний фонд закладено у розмірі 4 млрд грн... Другий рік - неврожай, а в цьому році небувала посуха...», - наголосив Бойченко. 

В аналогічній безвихідній ситуації значна частина аграріїв регіону. Завтра, 12 травня, повинна знову відбутися сесія Кілійської міськради - депутати хочуть знову звернутися до керівництва України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися