Україні не вистачає внесків до Пенсійного фонду
Україна

Україні не вистачає внесків до Пенсійного фонду

12 травня 2020, 22:41
0
0
Сподобалось?
0

В Україні планують запровадити накопичувальну пенсійну систему з посильними внесками, які платитимуть працівник і роботодавець.

Про це міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила на зустрічі з питань накопичувальної системи пенсійного страхування, повідомляє пресслужба відомства.

"Україна входить в топ-15 країн світу з найшвидшими темпами скорочення населення, згідно з даними ООН. Причому в найближчі десятиліття скорочення населення буде відбуватися за рахунок працездатних. За 5 років населення скоротиться на 18%, співвідношення між пенсіонерами і працюючими зросте майже вдвічі", — пояснила Лазебна.

За її словами, ситуація вже далека від ідеалу, і далі погіршуватиметься.

"Внесків працюючих і зараз недостатньо для забезпечення необхідного рівня життя пенсіонерів, а надалі ситуація погіршуватиметься. На нашу думку, розумної альтернативи запровадженню другого рівня пенсійної системи не існує", - заявила міністерка.

Лазебная переконана в необхідності запровадження накопичувальної системи з посильними внесками, які сплачуватимуть працівник та роботодавець.

Зазначається, що на зустрічі сторони дійшли згоди з питань стратегічного підходу до вирішення проблеми підвищення співвідношення розміру пенсії до отримуваної заробітної плати в майбутньому шляхом запровадження обов’язкової накопичувальної системи.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися