Діти, як товар: у готелі в Києві 46 немовлят готують до відправлення за кордон
Україна

Діти, як товар: у готелі в Києві 46 немовлят готують до відправлення за кордон

13 травня 2020, 16:28
2
-15
Сподобалось?
-15

В Україні є 46 дітей народжених сурогатними матерями для іноземців, яких зараз тримає у готелі київська клініка. 

Про це повідомляє уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Фейсбуку.

"У соціальних мережах та на офіційному сайті однієї з київських клінік поширили відеоролик, на якому демонструються 46 дітей, які наразі перебувають в одному з київських готелів. Усі ці діти народжені методом сурогатного материнства від іноземних громадян різних країн", - написала вона.

За словами Денісової, цей відеоролик - підтвердження, що ситуація з надання послуг сурогатного материнства такою клінікою є масовою та системною, а технології сурогатного материнства рекламуються та представляються як "товар високої якості".

"Це свідчить про те, що державою не вживається всіх належних заходів щодо захисту прав дітей та гідне ставлення до них, а Україна стає країною-донором народження для іноземців дітей, долю яких вона не може проконтролювати", - уточнила уповноважена.

Вона наголосила на тому, що сурогатне материнство в Україні – це проблема, яка потребує комплексного та негайного реагування. Надання таких послуг іноземнимцям може призвести передусім до порушення прав дітей та до ситуації, у якій Україна не здатна захистити своїх громадян.

Денісова зазначила, що наразі необхідно внести зміни до законодавства України та закріпити вимоги щодо можливості застосування репродуктивних технологій методом сурогатного материнства виключно для громадян України.

"Звертаюся до Національної поліції України, Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства соціальної політики України з вимогою щодо негайного реагування на ситуацію, що виникла щодо дітей, народжених за допомогою сурогатного материнства, об’єднання зусиль для невідкладного удосконалення законодавства у частині застосування репродуктивних технологій сурогатного материнства для іноземців та недопущення безконтрольного вивезення дітей за кордон. Діти в Україні не повинні бути об’єктами торгівлі людьми", - додала вона.

Раніше на сторінці "Родина на FB" у Фейсбуку опублікували відео, у якому йдеться про те, що у столичному готелі "Венеція" перебувають 46 дітей, народжених методом сурогатного материнства. На записі медперсонал клініки "БіоТех" розповідає, що діти здорові, ними опікуються. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Суки продажные!

    14 травня 2020, 11:11
    Відповісти
  • Satura78
    Satura78

    Или это фейк,или автор этого опуса просто рагуль. Законы, регулирующие суррогатное материнство, права и обязанности суррогатной матери и тех, для кого она вынашивает ребёнка, отличаются в разных юрисдикциях. Во Франции, Германии, Австрии, Норвегии, Швеции, некоторых штатах США (Аризона, Мичиган, Нью-Джерси) суррогатное материнство запрещено полностью. В некоторых юрисдикциях разрешено лишь некоммерческое суррогатное материнство — таковы австралийский штат Виктория, Великобритания (допускается лишь оплата текущих расходов суррогатной матери), Дания (с серьёзными ограничениями), Канада, Израиль, Нидерланды (запрещена реклама суррогатного материнства, предложение услуг суррогатных матерей и их подбор), некоторые штаты США (Нью-Гемпшир, Вирджиния). В Бельгии, Греции, Испании, Финляндии суррогатное материнство не регулируется законодательством, но фактически имеет место. Наконец, есть страны, где суррогатное материнство, в том числе и коммерческое, законодательно разрешено — это большинство штатов США, ЮАР, Россия, Украина, Грузия и Казахстан. В Белоруссии суррогатным материнством как вспомогательным видом репродуктивной технологии может воспользоваться только та женщина, для которой вынашивание и рождение ребёнка по медицинским показаниям физиологически невозможно либо связано с риском для жизни, здоровья её или ребёнка

    15 травня 2020, 09:56
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися