У Харкові в студента діагностували малярію
Україна

У Харкові в студента діагностували малярію

21 травня 2020, 15:58
0
0
Сподобалось?
0

У Харкові зареєстрували завізний випадок малярії - двадцятидворічний студент приїхав в Україну ще 3 вересня минулого року. Перші симптоми з’явилися 9 травня: він відчув слабкість, біль у горлі, температура тіла підвищилася до 37°С.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України.

Хлопець звернувся за медичною допомогою до лікаря-терапевта лише через 6 днів, 15 травня. Під час лабораторного дослідження у нього виявили збудники малярії. Збудники малярії такого типу можуть жити в організмі людини безсимптомно до трьох років.

16 травня молодого чоловіка госпіталізували із діагнозом малярія. За місцем проживання хворого провели епідеміологічне та ентомологічне обстеження. "У зв’язку із відсутністю на сьогодні генерації малярійних комарів, малярійний сезон у Харкові не розпочався", - йдеться в повідомленні.

У ЦГЗУ назвали симптоми малярії: лихоманка, головний біль, сильне потовиділення, слабкість. Ці симптоми можуть проявлятися слабо, що ускладнює виявлення малярії.

Якщо симптоми малярії з'явилися під час подорожі чи протягом 1-3 років після повернення із країни, де відбувається передача малярії, з’явилися симптоми ГРВІ чи підвищилась температура – треба негайно зверніться до лікаря і повідомити про історію своїх поїздок. Лікування необхідно розпочати протягом першої доби після появи симптомів, інакше малярія може розвинутися у серйозне захворювання, що часто завершується летально. Найбільший ризик розвитку серйозної форми захворювання у дітей, вагітних жінок та людей із ослабленим імунітетом. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися