Зеленський пропонує збільшити штрафи для ухилянтів від військової служби
Україна

Зеленський пропонує збільшити штрафи для ухилянтів від військової служби

29 травня 2020, 17:09
0
0
Сподобалось?
0

Штрафи за порушення правил військового обліку, законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, а також втрату військових документів відчутно зростуть.

Це передбачає законопроєкт № 3553 від 28.05.2020 щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку, поданий до Верховної Ради Президентом України Володимиром Зеленським, як невідкладний для позачергового розгляду, пише Суспільне.

Зокрема, документом пропонується запровадження нового виду військової служби – військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, порядку його організації та проведення, передбачення для осіб, які призиваються, трудових, освітніх гарантій, гарантій соціально-правового захисту.

За ухилення від призову під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період пропонують карати позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Також документом пропонується у кілька разів збільшити штрафи за порушення військовозобов'язаними чи призовниками законодавства про військовий обов'язок і військову службу.

Порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку тягне за собою штраф від 510 до 850 гривень. За повторне порушення протягом року, а також вчинення такого порушення в особливий період – штраф від 850 до 1700 гривень.

Також документ пропонує збільшити штрафи за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, де передбачено збільшення штрафів для посадовців.

Штраф складатиме від 1700 до 3400 гривень, а для посадових осіб – 3400 до 5100 гривень. Повторне порушення протягом року порушення, а також вчинення такого порушення в особливий період тягне за собою штраф від 3400 до 5100 гривень. Для посадових осіб – від 5100 до 8500 гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися