В українських в’язницях разом із засудженими мамами перебувають 15 малюків
Україна

В українських в’язницях разом із засудженими мамами перебувають 15 малюків

4 червня 2020, 16:53
0
0
Сподобалось?
0

В українських в`язницях нині перебувають 15 малюків разом зі своїми засудженими мамами. За законом, у садочках за ґратами вони можуть бути до трирічного віку. Потім їх передають або родичам, або до дитячих будинків. І лише у деяких випадках дозволяють лишатися з мамами трохи довше. 

Як живуть малюки у в'язниці, і чи справді вони допомагають дорослим змінювати картину світу, йдеться у сюжеті ТСН.

Це виглядає як дитячий садочок, ось тільки мами всі в однакових халатах з прізвищами та фото на грудях, а довкола високий паркан з колючим дротом та вишками. Це Кам’янецька виправна колонія, одна з двох в Україні, де засуджені жінки можуть бути з дітьми.

Півторамісячний Арсеній міцно спить у колисці, у кімнаті світлини його братів та бабусі з дідусем, які його ніколи не бачили. Малюк народився вже у в’язниці, мама була вагітна, коли почула вирок. Народжувала в лікарні, тоді не родичі, а працівники колонії були поруч.

11 малюків разом з мамами відбувають строк в окремій будівлі на території колонії. Маленький Мурат буквально ожив за місяць перебування у колонії, адже доти два з половиною роки був із мамою у камері СІЗО. Мамі нещодавно самій лише виповнилося 18, а вдома є ще старша донька. За розбій їй бути за ґратами ще більше двох років.

Аби жінки з чистого листа щиро захотіли і змогли жити, тут створюють для мам усі умови: шестиразове харчування малюків забезпечують кухарі, а памперси, гігієнічні засоби та новий одяг – коштом спецфонду колонії та спонсорів. Для деяких ув’язнених усі ці речі стали дивиною.

Малюків також можна лишити з вихователями у дитсадку і піти на роботу в колонії.

Однак бути з мамою за ґратами за законом діти можуть лише до 3-ох років і лише іноді дозволяють затриматися, якщо жінка ось-ось звільниться.

Розтавання із мамою не уникнути, цього ще не знає дворічний Марк – первісток ув’язеної Аліни. Його батько теж у тюрмі, їй за вбивство сидіти ще довго.

У Кам’янській колонії поки готують нове ліжечко, народила ще одна ув’язнена, тепер тут буде 12 малят.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися