Кабмін виділив майже 3 мільярди на допомогу безробітним українцям
Україна

Кабмін виділив майже 3 мільярди на допомогу безробітним українцям

10 червня 2020, 17:29
0
0
Сподобалось?
0

Уряд виділив додатково майже 3 млрд грн на виплату допомоги по безробіттю. Відповідне рішення ухвалене на засідання Кабінету міністрів у середу, 10 червня.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"10 червня ухвалили рішення про надання Фонду страхування на випадок безробіття додатково 2 972 млрд грн для виплати допомоги по безробіттю на безповоротній основі", - йдеться в повідомленні.

Карантинні заходи негативно впливають на ринок праці і кількість безробітних збільшується, заявив міністр розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

"Уряд робить всі можливі дії, щоб зберегти робочі місця. Для того, щоб люди отримували допомогу своєчасно і в тому обсязі, який передбачений законом, сьогоднішнє рішення уряду про додаткове фінансування є вкрай важливим", - сказав міністр.

Як зазначається, за рішенням уряду від 27 квітня фінансову допомогу надали Фонду страхування на випадок безробіття у обсязі 1 277 млн грн для виплати допомоги по безробіттю. На сьогодні отримафінансову допомогу у сумі 1 198 млн грн, що складає 94% передбачених обсягів.

"Це дозволило своєчасно виплачувати допомогу по безробіттю за квітень-травень", - уточнюється в повідомленні.

На момент виділення урядом фінансової допомоги чисельність одержувачів допомоги по безробіттю перевищувала минулорічні показники на 43%. На сьогодні вже на 78% більше людей отримують допомогу по безробіттю, в порівнянні з минулим роком. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися