В Києві біля Офісу президента і на Майдані – сутички
Україна

В Києві біля Офісу президента і на Майдані – сутички

17 червня 2020, 13:23
0
0
Сподобалось?
0

В урядовому кварталі на вулиці Банковій у Києві 17 червня розгорнули протестний мітинг проти партії Шарія. Зі свого боку його прихильники провели свою контракцію на Майдані.

Про це інформує OBOZREVATEL.

На місці працюють поліцейські і Національна гвардія. Наразі у центрі Києва виникли сутички.

Відомо, що під воротами Офісу президента зібралися представники "Демократичної сокири" і "Руху ветеранів України", які раніше анонсували акцію "Київ не для Шарія".

Близько пів тисячі протестувальників прийшли в білих халатах і з табличками про "психіатричну допомогу", у такий спосіб висловлюючи намір надати її людям із іншими політичними поглядами.

Причиною зібрання вони назвали свавілля правоохоронців і нападів на активістів і журналістів. Учасники акції скандували: "Поліція – працювати", "Вово, виходь" та "Не мій президент", закликаючи главу держави вийти до них. Однак силовики до самої будівлі ОП нікого не підпустили, оточивши мітингувальників.

Зі свого боку щонайменше дві сотні прихильників Шарія, як той просив їх напередодні, принесли на мітинг на Майдані "дозволені законом засоби самозахисту". Половина протестувальників – у формі муніципальної варти та "Правого сектора".

Учасники акції під ОП спробували напасти на колону партії Шарія, бризнувши в обличчя його прихильників із газового балончика. Між протестувальниками зав'язалися сутички, на що одразу відреагувала поліція.

Згодом колона мітингувальників рушила до будівлі МВС, а пізніше й до будинку президента Зеленського.

У поліції Києва повідомили, що за протиправну поведінку під час масових заходів правоохоронці затримали декількох осіб. Їх доставили до управління поліції, де після проведення першочергової перевірки, діям порушників буде надана правова оцінка.

"Приблизно о 12-ій годині агресивно налаштовані молодики кинули декілька димових шашок у бік колони, яка рухалася на вулицю Академіка Богомольця, та застосували сльозогінний газ. Поліцейські миттєво відреагували та затримали декількох осіб... Поліцейські продовжують забезпечувати публічну безпеку та правопорядок і закликають громадян дотримуватися вимог чинного законодавства та не порушувати громадський порядок", – зазначили правоохоронці.

Протести в центрі Києва
Протести в центрі Києва
Протести в центрі Києва
Протести в центрі Києва
Протести в центрі Києва
Протести в центрі Києва
Протести в центрі Києва


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися