Суд знову не зміг обрати запобіжний захід Порошенку
Україна

Суд знову не зміг обрати запобіжний захід Порошенку

1 липня 2020, 20:38
0
0
Сподобалось?
0

Порошенка підозрюють у тому, що він схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до призначення на посаду заступника голови служби Сергія Семочка.

Прокурори клопотали про особисте зобов'язання для Порошенка, пише dw.com.

Печерський районний суд Києва у середу, 1 липня, відклав обрання запобіжного заходу для колишнього президента Україну Петра Порошенка. Його підозрюють в тому, що він схилив тодішнього  голову Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Єгора Божка до незаконного наказу - призначення на посаду заступника голови СЗР Сергія Семочка.

Прокурори клопотали про обрання Порошенку запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання на 8 днів - до 10 липня, коли закінчується термін розслідування справи щодо Порошенка.

Під час судового засідання захист Порошенка заявляв відвід генеральному прокурору Ірині Венедіктовій і групі прокурорів. Однак суд відмовив у задоволенні цього клопотання. Також захист заявляв про нечинність документів про обрання запобіжного заходу, оскільки на них немає дати. "Це не клопотання, а папірець, незрозуміло, де і як виготовлений", - зазначив адвокат Ігор Головань.

Сам Порошенко вказав на залежність Венедіктової та попросив повернути справу в прокуратуру як «юридичний треш». «Ви призначали винними 40 мільйонів українців. (...) Ми з вами в різних країнах живемо», - сказав Порошенко, коментуючи заяву Венедіктової про те, що саме він має доводити свою невинуватість у суді, а не сторона обвинувачення доводити його провину.

Раніше Офіс генпрокурора повідомив, що Порошенко підозрюється у схилянні до перевищення військовою службовою особою службових повноважень в умовах особливого періоду. Цей злочин передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися