Зеленський скасував кримінальну відповідальність за «п’яну» їзду
Україна

Зеленський скасував кримінальну відповідальність за «п’яну» їзду

3 липня 2020, 11:33
0
0
Сподобалось?
0

2 липня Володимир Зеленський підписав закон про скасування кримінальної відповідальності за кермування авто в нетверезому стані, який вступив в дію напередодні. 

Про це інформують на сайті Верховної Ради.

Законопроєкт про кримінальну відповідальність був прийнятий ще восени 2018 і повинен був вступити в силу з 1 січня 2020 року, але парламент відклав це на 6 місяців, до 1 липня.

Кримінальну відповідальність передбачало не тільки нетверезе кермування, а й допуск за кермо п'яного водія, відмова водія пройти медогляд на ступінь сп'яніння, вживання алкоголю водієм після ДТП, зупинки поліцією і до медогляду.

МВС виступило за повернення норми про водіння автомобіля в стані сп'яніння назад в адміністративну площину, аргументуючи це тим, що криміналізація нетверезого кермування може заблокувати роботу патрульної поліції.

В результаті 17 червня 2020-го парламент ухвалив закон №3314, яким кримінальна відповідальність скасовується. Однак станом на 1 липня президент його не підписав і формально в дію вступив законопроєкт про кримінальну відповідальність, який тепер буде діяти до публікації закону про його скасування.

В Україні закони не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи, отже навіть спіймані впродовж останніх двох днів на нетверезому кермуванні водії будуть відповідати за злочин за адміністративним законодавством.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися