В Україні побільшає лікарень, у яких проводитимуть трансплантації
Україна

В Україні побільшає лікарень, у яких проводитимуть трансплантації

6 липня 2020, 15:46
0
0
Сподобалось?
0

В Україні реалізовують пілотний проєкт щодо зміни фінансового забезпечення лікування українців методом трансплантації, - розповів на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я з питань євроінтеграції Ігор Іващенко.

Про це пишуть Факти.

За його словами, його суть у тому, що всі медзаклади отримуватимуть повну оплату послуг за проведення трансплантації органів. Це дозволить збільшити кількість лікарень, які проводять такі операції, а також розвивати цей напрямок у регіонах.

«На сьогодні у пілотному проекті задіяно 12 медзакладів (дев’ять – з трансплантації органів та три – кісткового мозку). МОЗ також отримав ще 12 заявок на приєднання до проекту», – наголосив він.

У зв’язку з цим міністерство ініціювало внесення відповідних змін до постанови щодо збільшення учасників пілотного проекту, а також щодо зміни їх фінансування.

Іващенко каже, що документ вже підготовлено і направлено до центральних органів влади на затвердження.
«МОЗ гарантує, що кожен заклад отримає оплату за кожен пролікований випадок. Минулого тижня у Львові вже проведено три надзвичайно складні операції: з трансплантації серця та дві – з трансплантації нирки», – зазначив він.
Досі МОЗ лише оплачував такі операції українців за кордоном. Зокрема, у травні проведено п’ять таких трансплантацій громадянам України, серед них – 16-річний підліток.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися