Кому в Україні платять понад 8 тисяч допомоги з безробіття
Україна

Кому в Україні платять понад 8 тисяч допомоги з безробіття

6 липня 2020, 15:00
0
0
Сподобалось?
0

Максимальний розмір допомоги з безробіття в Україні на сьогодні становить 8408 гривень.

Максимальний розмір допомоги з безробіття в Україні на сьогодні становить чотири прожиткових мінімуми для працездатних осіб, повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

«Розмір допомоги по безробіттю розраховується для кожної особи індивідуально. Він визначається в залежності від страхового стажу людини та її заробітної плати. Допомога по безробіттю виплачується залежно від тривалості безробіття у відсотках до визначеного розміру. Максимальний розмір допомоги по безробіттю становить 8408 гривень (чотири прожиткових мінімуми для працездатних осіб)», – йдеться в повідомленні.

При цьому, за даними міністерства, розмір мінімальної виплати допомоги по безробіттю в Україні, яке виплачується застрахованим особам залежно від страхового стажу та заробітної плати, становить 1800 гривень, а особам, виплати яким призначаються без урахування страхового стажу та заробітної плати – 1000 гривень (на період дії карантину плюс 30 календарних днів після його закінчення).

«Загальна тривалість виплати допомоги з безробіття не може перевищувати 360 календарних днів, а для осіб передпенсійного віку – 720 календарних днів», – додали в міністерстві.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися