Українців каратимуть за фото і відеозйомку маштабних військових навчань
Україна

Українців каратимуть за фото і відеозйомку маштабних військових навчань

6 липня 2020, 15:34
0
0
Сподобалось?
0

У рамках спільної підготовки сил оборони розпочали командно-штабне навчання «Гвардія – 2020» з органами управління, силами і засобами Національної гвардії України.

«Кожен з нас має відчути свою власну відповідальність за захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її інформаційної безпеки, які, згідно з Конституцією України, є справою всього Українського народу!», – ідеться в повідомленні Генштабу.

Просять і надалі не розголошувати переміщення підрозділів Збройних Сил України. Номери техніки, види і кількість озброєння, його приналежність до родів військ, напрямки та маршрути руху. Розголошення такої інформації може становити загрозу національній безпеці.

Генеральний штаб Збройних Сил України звертається до громадян України із проханням не проводити фото-, відеозйомку та онлайн трансляцію та не публікувати у соціальних мережах відомості, що розкривають:

- місцезнаходження військової техніки, озброєння, майна та особового складу;

- рух колон військової техніки та переміщення будь-яким способом особового складу;

- режимні військові об’єкти Міністерства оборони України та Збройних Сил України та несанкціоновано не проникати на їхню територію;

- завдання органів військового управління, військ (сил) щодо бойової готовності, оперативної підготовки та застосування військ (сил);

- підготовку та проведення навчань (тренувань, маневрів, воєнних ігор);

- організацію, чисельність та дислокацію військ (сил).

Нагадують, що в районі проведення навчань, над військовими частинами, об’єктами та полігонами всі помічені безпілотні літальні апарати будуть збиті.

Осіб, які здійснювали запуск або керували цими БПЛА, будуть затримувати та притягувати до відповідальності.

Прохання ґрунтується з урахуванням ухвалених Верховною Радою України Закону № 9338 від 26.11.2018 «Про затвердження Указу Президента України № 391/2018 від 26.11.2018 «Про введення воєнного стану в Україні», Закону України «Про правовий режим воєнного стану», відповідно до наказу Міністерства оборони України «Про затвердження Переліку відомостей Міністерства оборони України, які містять службову інформацію» № 720 від 27.12.2016 (зі змінами – № 395 від 27.07 2017).

«Допоможімо та підтримаймо Збройні Сили України та захисників держави!» – закликають у Генштабі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися