Для випускників коледжів і вишів відтермінували призов
Україна

Для випускників коледжів і вишів відтермінували призов

9 липня 2020, 12:48
0
0
Сподобалось?
0

Міністерство освіти і науки домовилося з Генеральним штабом Збройних сил про відтермінування весняного призову для випускників коледжів і університетів.

«Щодо випускників коледжів та університетів, то Міністерством освіти і науки спільно з Офісом президента та Генеральним штабом напрацьовані рішення, що дозволять їм, у разі бажання продовжити навчання за наступним ступенем освіти, отримати відстрочку від весняного призову», – йдеться в повідомленні Міносвіти.

Згідно з ним, МОН надало відповідні роз'яснення приймальним комісіям закладів фахової передвищої та вищої освіти щодо попередньої реєстрації вступників, які планують продовжити своє навчання, але підлягають призову. Попередня реєстрація дозволить таким вступникам отримати документальне підтвердження про свої наміри і на підставі довідки отримати відстрочку до 1 жовтня 2020 року.

«Досягнуті домовленості дозволять вступникам скористатись своїм конституційним правом на продовження навчання: пройти необхідні вступні випробування та подати заяви на вступ», – цитує пресслужба Міносвіти тимчасового виконувача обов'язків міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

У МОН нагадали, що пунктом 5 розпорядження уряду про перенесення призову передбачено, що громадяни віком 18-19 років можуть бути призвані на службу лише за власним бажанням, яке підтверджується письмовою заявою.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися