На Волині силовики шукали міндобрива, незаконно завезені з Росії
Україна

На Волині силовики шукали міндобрива, незаконно завезені з Росії

9 липня 2020, 15:40
0
0
Сподобалось?
0

Волинь – серед областей, де силовики шукали міндобрива, незаконно завезені з Росії.

Про це повідомляють на офіційному сайті СБУ.

Добрива буцімто ввозили через дистриб’юторів в Україну з порушенням митних правил. Правоохоронці обшукали офіси й склади у 13 областях та столиці, де знайшли майже тисячу тонн російських міндобрив.

Правоохоронці обшукали 6 офісів й оглянули 23 склади у Рівненській, Волинській, Житомирській, Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Сумській, Харківській, Кіровоградській, Полтавській, Вінницькій, Київській, Черкаській областях та у Києві.

Загалом вилучили майже тисячу тонн міндобрив російського походження, бухгалтерську документацію, податкову звітність, митні декларації та комп’ютери. Там знайшли підтвердження, що добрива – ввезені в Україну з порушенням митних правил, – повідомляють в СБУ.

Міндобрива з Росії через місцевих дистриб’юторів постачальники ввозили протягом 2014-2018 років,. Незаконне постачання налагодили після того, як Рада нацбезпеки та оборони України (РНБО) у травні 2018 року внесла російські міндобрива до «санкційного» списку.

Правоохоронці з’ясували, що комерсанти змінили класифікацію товару, через що держбюджет країни не отримав сотні мільйонів гривень митних зборів.

У відомстві повідомили, що й надалі розслідують кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків. Обшуки проводили разом з Державною фіскальною службою за процесуального керівництва прокуратури Києва.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися