Петиція про відставку Зеленського набрала 27 тисяч голосів
Україна

Петиція про відставку Зеленського набрала 27 тисяч голосів

18 липня 2020, 19:13
0
1
Сподобалось?
1

Опублікована на сайті президента петиція з вимогою відставки Володимира Зеленського через порушення ним закону набрала необхідні для її розгляду 25 тисяч підписів. Тепер на неї має відповісти сам Зеленський.

Автором петиції став політолог Віктор Уколов, який підтримує пʼятого президента Петра Порошенка. Вона з'явилася на сайті президента 8 липня, а станом на 13 год 18 липня зібрала 27 416 підписів, пише Громадське.

«Ми закликаємо Володимира Зеленського виконати свою передвиборчу обіцянку і подати у відставку з посади президента України через порушення закону», — наголошують у петиції.

Там, нагадали, що 18 квітня 2019 року у програмі «Право на владу» тоді ще кандидат у президенти Володимир Зеленський пообіцяв подати у відставку, якщо порушить закон.

«Звертаємося до пана президента із закликом дотримувати слова і подати у відставку, або визнати, що за 4 дні до другого туру, 18 квітня 2019 року, він збрехав своїм виборцям», — йдеться у тексті петиції.

Нагадаємо, 7 липня 2020 року стало відомо, що Зеленський не задекларував 5,1 млн гривень доходів від купівлі цінних паперів, чим порушив закон «Про протидію корупції». Офіс президента повідомив, що Зеленський особисто поінформував Національне агентство з питань запобігання корупції, що порушив закон. Того ж дня НАЗК вручило Зеленському два адмінпротоколи. Тепер йому загрожує штраф у розмірі 1700-3400 гривень.

До слова, це не перша подібна петиція. Незадовго після вступу Зеленського на пост президента інша петиція за його відставку набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів. Тоді в Адміністрації президента заявили, що вважають жартом цю петицію. А сам Зеленський відповів, що «непогано почувається» і йти не планує.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися