Терористи розрізали тіло загиблого на Донбасі медика й вирізали органи
Україна

Терористи розрізали тіло загиблого на Донбасі медика й вирізали органи

23 липня 2020, 18:47
0
1
Сподобалось?
1

У командуванні Операції Об'єднаних сил розповіли деталі про загиблого медика Миколу Іліна та смерть пораненого морського піхотинця Ярослава Журавля, якого не змогли евакуювати з поля бою. Тіла загиблих на момент передачі українській евакуаційній групі "Евакуація-200" мали незворотні трупні зміни, що може свідчити про те, що їх не зберігали за всіма правилами у моргу. 

Про це в ООС розповіли BBC News Україна. 

"Ворог самостійно здійснював пошук та затягував час. Свідоме затягування противником часу призвело до жахливих наслідків. Поранений військовослужбовець не отримав своєчасної медичної допомоги, внаслідок чого стік кров'ю та загинув", - йдеться у відповіді командування ООС. 

Самі загиблі були без своєї військової форми. Крім того, тіло військового медика Миколи Іліна розрізали. 

"Окрім того, встановити, з якої зброї було вбито військового медика за результатами судмедекспертизи було неможливо, через те, що уражені органи та кістки, а також вбивчі елементи були вилучені представниками російсько-окупаційних військ у морзі Горлівки на тимчасово окупованій території Донецької області", - розповіли у командуванні ООС.

Нагадаємо, 13 липня при спробі евакуації загиблого розвідника у "сірій зоні" біля Зайцевого обстріляли групу, яка мала забрати тіло. Українська сторона заявила, що була домовленість про режим тиші, бійці мали білі каски — це ж підтверджують і кадри з дрона. Утім, групу обстріляли, на полі бою залишився поранений сержант Ярослав Журавель.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися