Опублікували умови отримання соцдопомоги для українців
Україна

Опублікували умови отримання соцдопомоги для українців

31 липня 2020, 18:05
0
0
Сподобалось?
0

Міністерство соціальної політики останнім часом активно публікує особливо велику кількість інформації.

Це пов'язано з великою кількістю змін у правилах отримання тих чи інших послуг. Однак Міністерство також нагадує і про старі порядки отримання соціальних послуг. Зокрема, відомство опублікувало корисну інфографіку у Фейсбуку, в якій розповіло, кому належать послуги і як їх отримати.

Отримати соціальні послуги безкоштовно громадяни України можуть, якщо їх сукупний дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів. Якщо розмір доходу від 2 до 4 прожиткових мінімумів, соціальні послуги будуть надані за диференційовану плату.

Також передбачені і деякі винятки. Зокрема, на безкоштовні соціальні послуги можуть розраховувати люди, постраждалі від соціального насильства або торгівлі людьми, інваліди I групи і діти-інваліди, незалежно від групи, діти-сироти та позбавлені батьківського піклування. Також соцпослуги безкоштовно можуть отримати опікуни дітей або літніх людей, патронажні працівники.

Отримати соціальні послуги люди можуть в територіальному управлінні Соціального забезпечення за місцем проживання, або звернутися в територіальний центр.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися