На Миколаївщині опікуни посадили на ланцюг 75-річного дідуся
Україна

На Миколаївщині опікуни посадили на ланцюг 75-річного дідуся

3 серпня 2020, 21:37
0
0
Сподобалось?
0

У Миколаївській області 75-річного Володимира, якого подружня пара прикувала залізним ланцюгом у дворі, нині доставили до лікарні, сільрада шукає йому нове житло. Опікуни, у яких жив 10 років, не тільки саджали на ланцюг, а й били літнього чоловіка. Наскільки довго тривали такі тортури наразі невідомо.

Про це інформує ТСН.

"Було прохання від поліції відокремити цю людину, щоб убезпечити від тиску осіб, які проходять у цій справі. Його фізичний стан задовільний, але є явні психічні порушення", - зазначив головний лікар Єланецької лікарні Ігор Моторний.

Те, як дідусь намагається звільнитися від ланцюгового полону і зайти до будинку, зняв на відео один із сусідів літнього чоловіка. Очільниця сільради каже, що була ошелешена, побачивши у мережі кадри.

"Одразу ми із соціальним працівником пішли туди, до цих людей, але нас вони не пустили. Потім я викликала правоохоронні органи", - каже очільниця Великосолонівської сільської ради Людмила Катанова.

У селі не знають, хто зняв і поширив відео. Також не знають односельчани й про знущання опікунів. Одна з сусідок каже, що нібито прикували ланцюгом чоловіка, бо той тікав.

"Він ходив вільно, вибритий, вимитий, погодований. Вони його добре гляділи... Я так думаю, що вони прив'язували його, бо в них дитина маленька, щоб він нічого не наробив", - розповідає жінка.

Люди пригадують, що 75-річний Володимир не перший підопічний у цій родині. Була ще самотня бабуся, яка померла.

"Із користю беруть, щоб краще жити. Гроші, земля.. Землю дід теж мав, і він її продав", - розповідає сусідка.

Подружжя, яке мешкає з дітьми та старенькою бабусею, журналістам помешкання не відчинили. Їх немає ані вдома, ані на роботі. Працюють вони в державних органах. Дружина - технічкою в сільраді, чоловік - водієм у швидкій допомозі.

За фактом незаконного позбавлення волі поліція розпочала розслідування. І оголосила про підозру, але поки лише старенькій матері, яка живе разом із подружжям. Нині поліція готуєтьcя оголосили підозри й іншим членам родини. Їм загрожує до п'яти років ув'язнення.

"Її син і невістка, коли йшли на роботу, вона не могла впоратися з потерпілим, і оскільки той, з їхніх слів часто тікав з дому, прив'язувала його за ланцюг", - каже заступник керівника Єланецького відділу поліції Олександр Олійник.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися