Українці віддали тіло немовляти у пакеті для сміття
Україна

Українці віддали тіло немовляти у пакеті для сміття

4 серпня 2020, 21:37
0
0
Сподобалось?
0

У Кам'янському Дніпропетровської області жінка отримала тіло мертвонародженої доньки у пакеті для сміття. Вона була приголомшена тим, що після розтину їй віддали щось, навіть не схоже на людське тільце.

Про це інформує ТСН. 

Дівчинка померла ще в утробі – пуповина обмоталася навколо шиї маленької. Розтин її тіла проводили в морзі. Однак матір запевняє, що коли приїхала туди - понівечену мертвонароджену доньку їй видали у сміттєвому пакеті, в якому були ще й гумові рукавички та залишки бинтів.

Пів року вагітність Ангеліни проходила нормально, але потім дитина припинила рухатися в утробі. Медики почали її рятувати. А коли Ангеліна за кілька днів оговталася – прийшла забрати тільце донечки.

"Дитину мені видали в пакеті. Пакет цей був якогось магазину. Я була змушена сама здирати ці обривки пакетів, тому що вони примерзли, ці рукавиці (які також були у пакеті - ред.). 

Своїм горем жінка поділилася в соцмережах. Там вона позначила в дописі лікарку-патологоанатома, яка робила розтин. Одразу після публікації Ангеліна почала отримувати дивні телефонні дзвінки з прихованого номера.

Лікарка матері співчуває, але запевняє, що до того, що сталося з тілом дівчинки, не має жодного стосунку. Каже, що її обов’язок – лише зробити розтин та підписати свідоцтво про смерть.

"Одягання, зберігання, зашивання, зберігання, обмивання та видачі тіла родичам - це не входить в перелік моїх обов'язків. Тобто я не маю наглядати за цим процесом, контролювати, а також здійснювати", - сказала  лікарка-патологоанатом обласного паталогоанатомічного бюро Ганна Фінті. 

Усе, що відбувається з тілом від розтину і до видачі рідним – це відповідальність санітарів, каже керівник обласного паталогоанатомічного бюро Петро Гриценко. Він готовий зустрітися з Ангеліною та обговорити інцидент.

У морзі вже розпочали службове розслідування. Винуватцю загрожує звільнення.

Матір померлої дівчинки в суд на лікарню подавати не збирається. Хоче лише вибачень та звертається до людяності санітарів аби нікому більше не довелося одержати тіло рідної дитини у пакеті. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися