«Волинь» знову не виконала завдання виходу у вищий дивізіон
Україна

«Волинь» знову не виконала завдання виходу у вищий дивізіон

13 серпня 2020, 19:19
0
0
Сподобалось?
0

Так склалося, що «Волинь» і «Минай» – клуби, які мають дружні стосунки поза футбольним полем, в останньому турі чемпіонату зіштовхнулися лицем до лиця у безкомпромісному двобої за путівку до прем’єр-ліги. Лучанам потрібна була лише перемога, а минайців могла влаштувати і нічия.

«Минай» – «Волинь» – 1:0

Гол: 1:0 – Ткачук (30).

«Минай»: 1. Попович, 95. Стасюк, 28. Жичиков, 15. Маткобожик, 3. Допілка, 23. Ткачук, 14. Голодюк (16. Глагола, 76), 7. Нурієв (8. Вагін, 90), 20. Пиняшко – к (26. Никитюк, 86), 17. Книш (21. Шпак, 71), 27. Ахмедзаде (9. Машталір, 83).

«Волинь»: 78. Літовченко, 26. Мартинюк, 93. Цюпа, 18. Приндета, 17. Михалик (21. Конкольняк, 46), 16. Рябов, 11. Сад (28. Кобзар, 64), 34. Климець (14. Кизилатеш, 81), 29. Кожанов – к, 8. Чачуа, 9. Куліш (22. Волошинович, 55).

На жаль, лучани до ключового матчу сезону підійшли з серйозними кадровими втратами. Не приїхав з командою на Закарпаття капітан Сергій Сімінін, іранський легіонер Сіаваш Хагназарі терміново відбув на батьківщину через серйозні проблеми у родині. Загалом у заявку Андрій Тлумак назбирав лише 17 футболістів. Не густо для вирішального матчу на виїзді з командою, яка вдома не програє уже понад рік.

Лучани, можливо відчуваючи, що матимуть проблеми з фізичними кондиціями, зробили ставку на швидкий гол. Гарні нагоди не дуже хорошими ударами змарнувати Станіслав Куліш та Амбросій Чачуа. Проте до середини тайму гра вирівнялася й «Минай» все частіше почав з’являтися поблизу воріт Сергія Літовченка. Василь Пиняшко втік на побачення з голкіпером і навіть встиг пробити по воротах. Літовченко з цим ударом впорався, а за мить суддівська бригада зафіксувала офсайд. «Волинь» почала занадто глибоко сідати до власних воріт і поплатилася. Коли опорний півзахисник закарпатців Андрій Ткачук отримав м’яча метрів за 30 від воріт перед ним нікого не було, тож він зробив кілька кроків уперед і пробив на точність під самісіньку праву стійку, а Літовченко стояв значно ближче до протилежної штанги, тож як не тягнувся, дістати м’яча не зміг. На жаль після пропущеного гола чогось надзвичайного «Волинь» не створила, «хрестоносців» моментально опанувала втома. «Минай» ще створив один напівмомент, але Рустам Ахмедзаде підвів із завершальним ударом.

Після перерви спрямованість гри не змінилася. «Минай» продовжив насідати. На 49-й хвилині нескладний удар Анатолія Нурієва за допомогою рикошету ледь не перетворився на гольовий. Літовченко не без складнощів витягнув м’яч з дальнього кута. Також Сергій «потягнув» удар зі штрафного від Олега Голодюка. Інтригу у матчі уже на 85-й хвилині остаточно міг поховати Нурієв. Однак з метрів семи пробив вище воріт.

У «Волині» в атаці все виглядало дуже сумно. Тож наставник «хрестоносців» Андрій Тлумак замінив єдиного форварда Станіслава Куліша на атакуючого півзахисника Ростислава Волошиновича, а пізніше замість Валерія Сада на поле вийшов юний нападник Богдан Кобзар. Але бажаного результату це не дало. До хвилини 75-ї відзначити виокремити можна хіба що удар Олександра Климця метрів з двадцяти, який змусив потрудитися Андрія Поповича. За великим рахунком, не вийшло й ніякого фінального штурму воріт суперника.

Отож «Волинь» під керівництвом Андрія Тлумака у другому сезоні поспіль, ставлячи перед собою завдання щодо підвищення у класі, провалює його виконання.

Закарпатські ж футболісти в додачу до путівки в еліту отримали ще й чемпіонство у першій лізі. Команда Василя Кобіна випередив "Інгулець" та "Рух", котрі посіли друге та треє місце відповідно, й також підвищилися у класі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися