У Луцьку в історичному будинку хочуть облаштувати магазин
Україна

У Луцьку в історичному будинку хочуть облаштувати магазин

20 серпня 2020, 12:46
0
0
Сподобалось?
0

Мешканці проти, - розповів на своїй сторінці у Фейсбуку начальник відділу охорони культурної спадщини Луцькради Олександр Котис.   

Він пише, що до відділу звернулися стривожені мешканці і повідомили про можливу загрозу одному з найкращих будинків на вулиці Сенаторки Левчанівської – №5, адже на першому поверсі наче планується магазин.

"Будівля вирізняється серед забудови вулиці. На другому поверсі гарний декор з пілястрами, маскаронами, ліпниною, а на першому – доволі оригінальна штука. Різьблена дерев'яна плита з імітацією металоконструкції з гнутих ферм і заклепок. Це вельми рідкісний (на сьогодні в Луцьку таких залишилося 1-2 приклади) естетичний зразок архітектурної репрезентації індустріальної доби ХІХ століття. Самобутня фішка всієї вулиці", – розповідає Олександр Котис.

"Як видно, оригінального вікна вже нема. За наявними фото, його замінили десь між 2015 і 2017 роками. Будівля віднедавна є нововиявленою пам'яткою архітектури місцевого значення. Без погоджень і дозволів будь-які перероблення заборонені. Збережність автентичних елементів обов'язкова", – зазначає краєзнавець.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися