Зеленський записав відео з привітанням до Дня державного прапора
Україна

Зеленський записав відео з привітанням до Дня державного прапора

23 серпня 2020, 11:07
0
0
Сподобалось?
0

Президент записав відео спільно з відомими українцями.

Президент України Володимир Зеленський 23 серпня у відеозверненні спільно з відомими українцями привітав громадян з Днем державного прапора.

Відповідне відеозвернення поширила пресслужба глави держави.

Так, Володимир Зеленський згадав головні події в історії незалежної України та зауважив, що синьо-жовтий прапор в історичні моменти завжди супроводжує українців. Зокрема, стяг був з громадянам як під час перемог на Олімпійських іграх, так і під час звільнення Маріуполя, Слов'янська й інших міст на окупованих територіях.

"Дорогі українці, у палітрі нашого світу існує безліч кольорів. І в кожному куточку планети, відповідно до традицій, однакові кольори символізують різне. Проте всі знають, які кольори символізують свободу, незламність та гідність. Це - синій та жовтий. Кольори українського прапора. Кольори Української держави. Кольори української душі. Наш прапор викликає радість і гордість. Він завжди супроводжує нас в історичні для країни моменти. Коли 24 серпня 1991 року синьо-жовтий прапор внесли до українського парламенту. Коли український стяг переможно підіймався вгору на Олімпійських іграх...", - сказав президент.

Зеленський наголосив, що прапор України символізує мирне синє небо та золоту родючу землю. А тому, президент зауважив, що влада докладає усі зусилля, щоб "рідна земля була засіяна не снарядами, мінами та кулями, а чорнобривцями, волошками та мальвами. Щоб на нашій землі настав довгоочікуваний мир. Щоб український прапор майорів і на Донбасі, і в Криму". 

До привітання Володимира Зеленського долучилися й видатні українці. Зокрема, підполковник ССО ЗСУ України Сергій Шевчук, олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва, співачка Руслана, генерал НП, начальник поліції Києва Андрій Крищенко, анестезіологиня Анастасія Моренко, перша заступниця міністра МЗС Еміне Джапарова та маленький футбольний уболівальник Тимур Шаманов. 

Крім того, у своєму Telegram глава держави закликав українців вивісити прапор зі свого вікна або пов’язати на руку синьо-жовту стрічку.

"Чи просто про себе, в душі, попросіть у Бога процвітання для нашої країни", - зазначив Володимир Зеленський. 






Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися