Українські школи зможуть самостійно перейти на змішане навчання
Україна

Українські школи зможуть самостійно перейти на змішане навчання

30 серпня 2020, 15:34
0
0
Сподобалось?
0

Українські школи самостійно зможуть перейти на змішане навчання. Це означає – поєднання дистанційного навчання та навчання у школі. 

Про це 30 серпня під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степановпише "Конкурент"

Водночас він акцентував, що червоний рівень означає виключно перехід на дистанційне навчання.

“Якщо школа з точки зору свого освітнього процесу вважає, що можна не перебуваючи у червоному рівні, в помаранчевому рівні, зробити такий процес навчання змішаної форми — дистанційне і безпосередньо стаціонарно в школі, то це питання, яке вирішується на рівні школи”, - зазначив Степанов.

У міністерстві пояснили і інші питання щодо навчального процесу. Так, початок навчання рекомендовано розводити в часі. Наприклад початкова школа починає перший урок о 08:30, а старша о 08:45, тоді ймовірність контактів різних вікових груп між собою зменшується. Також МОЗ радить розведення різних вікових груп по поверхах школи.

Рекомендація МОЗу щодо дій у разі захворювання на СOVID-19 поширюються як на заклади середньої освіти, так і на заклади вищої освіти і стосуються школярів та студентів без винятків.

Тобто якщо є ознаки хвороби, потрібно одразу ізолювати студента чи учня, забезпечити його маскою, зробити провітрювання приміщення, де він був, дезінфекцію та звертатися до лікаря, аби надалі вибудувати алгоритм дій в залежності від стану студента.

Якщо ж захворів вчитель, або хтось із батьків учня, то алгоритм такий самий, як і для решти людей, що мають ознаки ковіду. Тобто якщо є клінічні симптоми, то потрібно звернутися до свого сімейного лікаря, пройти тест, аби підтвердити діагноз або спростувати, визначити коло контактних осіб, які потрапляють на самоізоляцію.

Щодо занять, то усі мають бути максимально перенесенні на відкриту повітря. Хоча є заняття, які проводити там не можливо.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися