У резиденцію Зеленського пускатимуть усіх охочих
Україна

У резиденцію Зеленського пускатимуть усіх охочих

31 серпня 2020, 20:03
0
0
Сподобалось?
0

Починаючи з 4 вересня, у Маріїнському палаці, який є центральною резиденцією президента України, дозволять проводити екскурсії.

Про це повідомляє пресслужба офісу Зеленського.

Екскурсії для всіх охочих будуть доступні кожної п’ятниці, суботи та неділі з 10:00 по 17:00. Вони триватимуть 45 хвилин, і за цей час відвідувачі зможуть побачити на власні очі експозицію картин та подарунків президентів України, церемоніальну залу та залу для переговорів.

Для школярів роблять виняток: для них екскурсії проводитимуть щочетверга за спеціальною програмою. Для участі в екскурсії потрібно попередньо зареєструватися на сайті Маріїнського палацу.

Вартість квитка становить 150 грн. Для пільгових категорій громадян – 75 грн. Безкоштовними екскурсії будуть для дітей до 7 років.

«Цей палац має довгу та складну історію. Але це також частина української історії. І я вважаю, правильно відкрити двері палацу для всіх людей, всіх українців, щоб кожен зміг торкнутися сторінок цієї історії: інколи драматичних, а інколи – визначних», – зауважив Президент України Володимир Зеленський.

До слова, Маріїнський палац спорудили в середині XVIII століття. Після приходу до влади більшовиків у 1918 році його використовували як в'язницю, а в прилеглому парку розстрілювали й ховали злочинців. Після Другої світової палац реставрували, а з набуттям Україною незалежності стали використовувати як офіційну резиденцію президента.

Саме в Маріїнському палаці в 1992 році останній президент Української Народної Республіки в екзилі Микола Плав’юк передав клейноди еміграційного уряду новообраному президенту Леоніду Кравчуку. У 2003-2017 роки палац був на реставрації.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися