Над Волинню пролетіли американські ядерні бомбардувальники
Україна

Над Волинню пролетіли американські ядерні бомбардувальники

5 вересня 2020, 14:42
0
0
Сподобалось?
0

Вперше за 25 років ядерні бомбардувальники військово-повітряних сил США увійшли в повітряний простір України. 

Бойові машини прилетіли з боку Польщі, пройшли через Волинь та пролетіли за 53 км від кордону з окупованим Росією Кримом, пише ІА "Волинські новини". 

Бомбардувальники США вилетіли з авіабази Ферфорд у Великобританії вранці 4 вересня, потім пролетіли над територією Європи в супроводі винищувачів військово-повітряних сил країн НАТО, покинувши територію Польщі пролетіли над Волинською областю поблизу Нововолинська та Горохова.

У командуванні ВПС США в Європі повідомили, що місія групи американських стратегічних бомбардувальників B-52H продемонструвала, як літаки та екіпажі передового базування сприяють колективній безпеці.



«Три бомбардувальники B-52 Stratofortress зі складу п'ятого бомбардувального крила з бази Майнот (штат Північна Дакота) провели важливі навчання з інтеграції з українськими винищувачами в повітряному просторі України», – ідеться в повідомленні.

Польоти було заплановано в межах тимчасового перекидання шести американських B-52H на передову авіабазу Ферфорд в Англії, зазначили військові.

"Місія надала партнерам цінну можливість потренуватися в повітрі. Окрім того, місія продемонструвала, як літаки та екіпажі B-52 передового базування сприяють колективній безпеці та забезпечують США, союзників по НАТО і партнерів можливістю для стримування Росії", – розповіли в командуванні ВПС США в Європі.

У Міністерстві оборони України повідомляли, що американські бомбардувальники Boeіng В-52 Stratofortress пролетіли в небі над Україною та біля анексованого Росією Криму 4 вересня в супроводі винищувачів бригад тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ Су-27 та МіГ-29.

За інформацією головного редактора BlackSeaNews Андрія Клименка, британський літак-розвідник Airborne Stand-Off Radar (ASTOR) був у складі авіагрупи, що підлетіла до Криму.

У попередній раз B-52 відвідували Україну в 1994 році, коли брали участь в святкуванні 50-ї річниці операції Frantic.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися