«Євробляхерів» не штрафують за перевищення швидкості
Україна

«Євробляхерів» не штрафують за перевищення швидкості

8 вересня 2020, 15:49
0
0
Сподобалось?
0

Патрульні не мають можливості штрафувати за перевищення швидкості, встановлене за допомогою автофіксації, власників автомобілів на іноземній реєстрації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції заявили заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко та перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. 

За словами Геращенка, якщо авто на іноземній реєстрації їхатиме з України, то інформацію про несплачені водієм такого авто штрафи передаватимуть прикордонникам. Своєю чергою прикордонники попереджатимуть водія, що, в разі несплати штрафів, його можуть не впустити назад, в Україну. 

Однак він додав, що ця система обміну інформацією між поліцією і прикордонниками ще розробляється. Разом з тим, говорячи про відповідальність водії на “євробляхах”, які є громадянами України і не збираються виїздити за кордон, Геращенко нагадав, що в Україні надані податкові пільги для власників авто на іноземній реєстрації, щоб вони розмитнили свої автомобілі і зареєстрували на українських номерах. За словами заступника міністра, більшість водіїв вже зробили це. На уточнювальне запитання, як все ж таки за перевищення швидкості притягуватимуть до відповідальності власників “євроблях”, якщо вони не перетинають кордон, Геращенко сказав: “Є штрафи за неперереєстровані авто. Це досить значні суми. І ми будемо притягувати до відповідальності таких водії за нереєстрацію авто”.

Система відеофіксації порушень ПДР: як вона працює 

З 1 червня запрацювали перші відеокамери системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Камери встановлені в Києві і на автомагістралях Київської області виключно в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками. Порушення є перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 км/год. Правоохоронці стверджують, що аварійність на ділянках, де встановлені камери, суттєво знизилася. Зокрема, кількість фактів перевищення швидкості в місцях встановлення камер за 100 днів знизилась ушестеро. 

Цього року буде закуплено ще 220 камер автофіксації перевищення швидкості, які встановлять на дорогах державного значення. Впродовж 2021-2013 року планують закупити і встановити по всій Україні ще 400 таких камер.





Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися