На Волині атовці можуть подати заяву на отримання пільгового «житлового» кредиту
Україна

На Волині атовці можуть подати заяву на отримання пільгового «житлового» кредиту

9 вересня 2020, 18:22
0
0
Сподобалось?
0

З 10 вересня відновлюється реєстрація заяв на участь у програмі пільгового довгострокового державного кредиту на придбання житла для учасників АТО та ООС, а також внутрішньо переміщеним особам. 

Про це Суспільному розповіла Тетяна Воробйова, директорка Волинського регіонального управління Держмолодьжитла.

Реєстрація заяв розпочнеться з 10 вересня із 9-ої ранку. У зв'язку з карантинними обмеженнями, документи у Волинському регіональному управлінні Держмолодьжитла прийматимуть на електронну скриньку і через "Укрпошту".

Цьогоріч обмежень у часі реєстрації заяв не існує. Нагадаємо, минулого року їх приймали лише впродовж трьох днів.

Цього року через пандемію фінансування програми було тимчасово зупинене, - каже Тетяна Воробйова. У фонді сподіваються, що у вересні відбудеться перерозподіл бюджетних коштів та фінансування буде, до того часу хочуть сформувати списки тих, хто потребує пільгові кредити. Розподіл державних коштів між регіонами передбачений у залежності від того, скільки людей буде зареєстровано.

Кредит для учасників АТО і ООС, а також внутрішньо переміщених осіб надається терміном до 20 років під 3% річних. Одразу потрібно сплатити 6% вартості житла. Звертають увагу на вік позичальників, щоб людина не була старшою 40 років та була працездатного віку. Сім’я має бути прописана разом, не повинна мати у власності житла, або мати не більше 13, 65 метрів квадратних житлової площі на особу. Під час того, як позичальник перебуває в зоні ООС - 3% кредиту не нараховуються, - розповідає про умови кредитування Тетяна Воробйова.

Також існують вимоги до житла, яке береться в кредити. Воно може бути у новобудові - у зданому в експлуатацію будинку, або ж куплене на вторинному ринку, в будинку, якому не більше 25 років.

Минулого року програмою пільгового кредитування на Волині скористалося 5 сімей учасників АТО. Були укладені угоди на 5 млн 365 тисяч гривень. Також одну угоду уклали з внутрішньопереміщеною особою, на суму 1 млн 395 тисяч гривень, - каже Тетяна Воробйова.

Порядковий номер кандидата в реєстрі формується в порядку черговості подання відповідної заяви про намір отримати кредит та анкети в електронному або паперовому вигляді з урахуванням дати та часу подання заяви та анкети.

Датою подання електронної заяви про намір отримати кредит є дата надходження на визначену електронну пошту регіонального управління.

Якщо електронна заява та анкета надійшли на визначену електронну адресу регіонального управління в неробочий день або неробочий час, датою подання заяви та анкети вважається наступний після нього робочий день.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися