«Нам його гроші не потрібні», – скалічені п’яним майором курсантки
Україна

«Нам його гроші не потрібні», – скалічені п’яним майором курсантки

11 вересня 2020, 18:45
0
0
Сподобалось?
0

Наприкінці серпня на трьох дівчат-курсанток наїхав п’яний майор.

Дві з них – Олександра і Галина – перенесли по 6-7 операцій, третя ж, Галина, проходить реабілітацію. Сьогодні дівчата вперше поспілкувалися з журналістами.

Зараз дівчата почуваються задовільно, їх підтримує вся країна. Усі втрьох кажуть, що їм вистачає підтримки, яку надають їм як медики, лікарі військові, так і друзі, однокурсники, їхні батьки.

Одна з дівчат каже: «Я розуміла, що машина не встигне зупинитися, і що водій не встигне вивернути кермо».

«Ми стояли в різних позиціях. І нас не було троє, а осіб із 20. Ми просто спілкувалися кожен у своїй компанії», – каже друга дівчина.

Дівчина з ампутованими ногами розповіла, що її повезли у 17 лікарню, адже до госпіталю не довезли б. І коли її побачили санітарки, почали плакати.

За словами потерпілої Олександри, з ними зв’язувався адвокат Холодного.

«Вони пропонують нам фінансову компенсацію. Ми від неї відмовляємось, оскільки ми знаємо, що в нього є жінка онкохвора і дитина. Нам ці гроші не потрібні. Тобто його сім’я не винна і не повинна нести тягар», – сказала вона.

На питання, чи збираються дівчата лишатися в медицині, зокрема у військовій, відповіли, що так, планують, і що в них бажання працювати медиками не зникло.

Керівництво академії, де й трапилась ця трагедія, розповідає, що ще троє людей, які перебували з майором Володимиром Холодним, але не звільнені, бо ця процедура є доволі тривалою.

Залишається відкритим питання щодо протезування. У Міністерстві оборони обіцяють, що дівчатка все ж таки отримають протези, адже вони є військовослужбовцями. Щоправда травму вони все ж таки отримали на мирній території України, тому вони не можуть отримати потрійного відшкодування.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися