Під Києвом розгерметизувався газопровід, що постачає газ до Європи
Україна

Під Києвом розгерметизувався газопровід, що постачає газ до Європи

15 вересня 2020, 09:36
0
0
Сподобалось?
0

У газовій службі повідомили, що вибухом називати це не треба.

Відбулася розгерметизація, пише ТСН.

Близько першої ночі в селі Чабани прорвало трубу магістрального газопроводу, який начебто постачає газ до Європи. Через це світло вимкнули в кількох населених пунктах поряд.

Жертв і постраждалих наразі немає.

Втім місцеві мешканці повідомляють, що чули дуже сильний гул і вибух.

Наразі у Чабанах ситуація спокійна, люди їдуть на роботу. Дехто навіть нічого не чув і не знає про інцидент. Свідки ж кажуть, що посеред ночі вони почули шум, який дуже нагадував падіння літака.

На сайті Чабанівської селищної ради вранці 15 вересня з'явилося оголошення про надзвичайну ситуацію у населеному пункті та про вихід газу, де підтверджено, що аварія сталася на газопроводі «Уренгой-Помари-Ужгород», що постачає газ до Європи.

«Щойно в Чабанах відбулася розгерметизація газового трубопроводу високого тиску (Уренгой-Помари-Ужгород), що постачає газ на Європу та проходить через поля Чабанів. Відбувався потужний вихід газу в навколишнє середовище. На місце події виїхав Голова Чабанівської селищної ради Олександр Киризлієв. Разом з представниками надзвичайних служб вдалося взяти ситуацію під контроль, встановлено заглушку та припинено вихід газу. Просимо зберігати спокій, не панікувати, в разі необхідності чітко дотримуватися вказівок представників надзвичайних служб України», - повідомив виконавчий комітет Чабанівської селищної ради.

Своєю чергою у ДСНС повідомили, що вибуху не було, а сталася розгерметизація магістрального газопроводу високого тиску діаметром 1020 мм (Київ-Захід України), подачу газу до газопроводу перекрито.

«15 вересня близько 00:20 поблизу смт Чабани Києво-Святошинського району сталася розгерметизація магістрального газопроводу високого тиску діаметром 1020 мм (Київ-Захід України), який обслуговується Боярським виробничим лінійним управлінням магістральних газопроводів. О 01:10 перекрито подачу газу до газопроводу. Жертв та постраждалих немає», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на 7:00 15 вересня до проведення аварійних робіт залучено 6 рятувальників та 4 од. техніки Боярського виробничого лінійного управління магістральних газопроводів.

У Міненерго також відреагували на аварію на газопроводі та запевнили, що транзит природного газу до Європи забезпечується в штатному режимі в заявлених об’ємах.

«Незважаючи на позаштатну ситуацію транзит газу до країн Європи через українську ГТС забезпечено у заявлених для транзиту об'ємах», - наголосили у пресслужбі міністерства.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися